Aug 202003
 

Juze klausė: Buvau parsisiuntęs programėlę (lietuvišką) LittleDB, duomenų bazėms kurti. Suinstaliavus ją, Internet Explorerio home page’as tapo http://sh-tech.cjb.net/. Visa esmė ta, kad per Internet Options jo pakeist neleidžia, apskritai tas home page laukelis neaktyvus. Buvau padaręs Repair per Add/Remove programs, bet tai nepadėjo. Kaip tai pataisyti? W98 SE, Internet Explorer 6.

Guru atsako:

Windows 98SE (ir kitose Windows 9x OS) šią problemą turėtų pavykti išspręsti šitaip:
Spauskite Start-> Run, atsiradusiame langelyje įveskite Regedit ir spauskite Enter, atsivėrusio lango kairėje pusėje eikite šiuo keliu: HKEY_CURRENT_USER => Software => Policies => Microsoft => Internet Explorer => Control Panel (gali būti pavadinta ne Control Panel o Main, tokiu atveju ir įrašas dešinėje gali būti ne HOME, o startpage, bet paieškoję tikrai rasite), tuomet dešinėje pusėje susiraskite įrašą HOME, spragtelėkite jį dešiniu mygtuku ir pasirinkite punktą Delete, po to paspauskite F5 ir galite išjungti Registrų Redaktoriaus langą. Po to turėtų pavykti be jokių problemų pakeisti savo namų puslapio adresą į norimą, beje – kompiuterio perkrauti nereikia;
Jei tai nepadėjo- gali būti, kad Windows įkrovos metu įsijungia kokia nors programa, trukdanti pakeisti namų puslapio adresą. Tuomet galima daryti taip: spauskite Start-> Run, atsiradusiame langelyje įveskite msconfig ir spauskite Enter, pasirinkite skirsnį Startup ir iš ten pašalinkite programas, kurios gali atrodyti kenksmingos (jei jų pavadinime matosi kas nors susijusio su Jūsų LittleDB programa, arba sh-tech puslapiu – šalinkite). Tuomet perkraukite sistemą ir bandykite pakeisti savo namų puslapio adresą.

Windows 2000/XP sistemose:
Spauskite Start-> Run, atsiradusiame langelyje įveskite gpedit.msc ir spauskite Enter, atsivėrusio lango kairėje pusėje eikite šiuo keliu: User Configuration => Windows Settings => Internet Explorer Maintenance => URLs ir dešinėje pusėje dukart spragtelėkite ant punkto Important URLs- turėtų atsiverti kitas langas, kuriame Jūs galėsite pažymėti punktą Customize Home Page URL ir aktyvioje eilutėje įvesti norimo puslapio adresą. Tai turėtų veikti, jei ne – rašykite, galima ieškoti kitų būdų… :-)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2400 access attempts in the last 7 days.