Jul 142003
 

Mindaugas klausė: Mano kompas 1200 mhz athlon duron, 64 vaizdo korta, vietos 60 gb, jis yra skaldytas, viename(C:) yra 20 gb vietos, o kitame (D:) yra 40 gb vietos. Norėčiau susiinstaliuoti windows 98 – pas mane yra windows xp, aš suprantu tu man sakysi kišk diskelį ir viskas praeis, tačiau man to diskelio net neskaito. Mano draugai sako, jog taip yra dėl to, kad vienas diskas(C:) yra NTFS o kitas(D:) Fat32 man būtų labai malonu jei pasakytum kaip reikia įlįsti į ms-dos. Ten aš viską moku. Atsiminkite, jog pas mane neskaito diskelių…

Guru atsako:

Įdomi situacija. Visų pirma norėčiau pasakyti, kad Jūsų draugai klysta :) Nepriklosomai nuo to, ką vadinate diskeliu: disketę ar CD-diską – nei vienas iš jų nenaudoja nei Fat32, nei NTFS sistemos, ir Windows XP labai gražiai susitvarko su jomis visomis.
Dabar pereinam prie Jūsų problemos sprendimo. Jei norite vietoj XP įdiegti Win98 – geriausias variantas būtų pasikrauti sistemą iš disketės/CD ir ištrinti NTFS particiją (tam naudojamas fdisk), po to jau diegti Win98 ish CD. Tiesa, pas Jus jo neskaito, bet čia, manyčiau, kalta aparatūra. Galbūt galima ją taisyti ? Iš principo galima instaliuoti Win98 ir be CD ar disketės. Pvz., per tinklą perkėlus instaliacinius failus į diską, po to užkrovus sistemą DOS režime (tam Jums vis tiek reikalinga disketė arba CD) ir tuomet jau instaliuoti iš disko.
Dabar apie WinXP ir DOS. Turiu Jus nuliūdinti: tokio dalyko kaip DOS’as nebėra. Galima pasileisti command line promptą (cmd komanda), bet tai Jūsų atveju visai netika. Kitas variantas – bandyti užkrauti Safe Mode Command prompt only (tiesa, šiuo atveju nesu įsitikinęs, ar XP tai turi). Kad išeitumėte į krovimosi meniu, Jums reikia arba: a) besikraunant Windowsams perkrauti kompiuterį Reset paspaudimu arba b) (rekomenduojamas variantas) kai tik pradeda krauti Windows paspausti F8 ir išeisite į krovimosi meniu.

Sėkmės :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5108 access attempts in the last 7 days.