Jul 052003
 

NetKiller klausė: Norėčiau paklausti apie Linux – ar ant jų eina bent vienas žaidimas, pvz. CS? Kokie linux geriausi namas ir kokios programos skirtos linux?

Guru atsako:

Jūsų klausimą atsakysime dalimis:
Taip! Linux eina labai daug žaidimų (galite pažiūrėti: http://www.linuxgames.com/; http://www.lokigames.com/; http://www.tuxgames.com/). Kaip matote, dauguma populiarių žaidimų, žinomų iš Windows, yra adaptuoti ir Linux. Problema gali buti ta, kad jie nėra tokie populiariūs Lietuvoje ir gali iškilti problemų jų rasti. Jūsų paminėtas Counter Strike taip pat yra adaptuotas linux:
http://linux.bankhacker.com/en/software/Counter+Strike,+Full+CS+Linux+Port/.
Namams rekomenduočiau vieną iš vartotojiškų distribucijų. Tikriausiai geriausiai tiktų SuSe, bet Mandrake ar RedHat taip pat nėra blogas pasirinkimas.
Ir paskutinė dalis, skirtos programos, yra kiek per plati: tų programų yra nesuskaičiuojama galybė, pradedant ofisiniais paketais, tokiais kaip Open Office, Star Office ir baigiant serveriais, tokiais kaip Appache. Normaliai instaliuojant Jūsų pasirinktą distribuciją, pagrindinės programos dažniausiai būna suinstaliuojamos. Jei norite plačiau peržvelgti Linux programų įvairovę, galite pasiknisti: http://www.freshmeat.net/).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4947 access attempts in the last 7 days.