Jun 272003
 

Zen klausė: Žaidžiant žaidimus kyla problemų: pvz, Need for Speed 6 mirkčioja pagrindinis meniu, o paskui paties žaidimo metu po tam tikro laiko ant ekrano atsiranda kažkokių tekstūrų ir galų gale kompas užlūžta. Taip yra ir žaidžiant CS. Kompo duomenys: Intel Celeron 1,7 Ghz Motininė Manli M-p4266/x via hdd Maxtor 40Gb 7200 rpm PQI DDRAM 256 Mb Pc266 vaizdo pl. Geforce 4 MX 440 SE 64 MB Tvout Monitorius LG Flatronas (LGF700p)

Guru atsako:

Pradedam nuo to, kad iš http://www.nvidia.com/ atsisiunčiam naujausias Nvidia tvarkykles ir jas įdiegiam.
Jei viskas tvarkoje – toliau neskaitom ;)

Skaitom toliau? Vadinasi, bėda. Dabar bėdos dydis priklauso nuo to, iš kur pirkote kompiuterį.
Daugeliu atvejų problema sprendžiama taip: reikia pabandyti pirmiau pakeisti vaizdo plokštę, o jeigu tai nepadės, tuomet RAM atmintinę. Abu šiuos daiktus galima pasiskolinti iš artimiausio draugo ar kaimyno – juk reikia tik patestuoti. Jei iš kito kompiuterio (kuriame viskas dirba gerai) įdėta vaizdo plokštė išspręs problemą – vadinasi, čia ir buvo bėda. Jei ne – galim atkeisti plokštes atgal ir bandyti tą patį daryti su RAM. Nė kiek neabejoju, jog problema slypės viename iš šių dviejų įrenginių. Kadangi gedimo tikimybė procentaliai vienoda – nesvarbu, nuo ko pradėti testuoti.
Tiesa, kai kurios firmos atsisako priimti kompiuterį garantiniam remontui, jei kompiuterį ardėte patys – tuomet lengviasuia suversti kaltę Jums… Visgi bandykite, nes tai tikrų tikriausias gedimas ir nesileiskite į kalbas, kad Windows nemokate instaliuoti ar šiaip kažko pridarėte…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.