Mar 072003
 

aha klausė: Mano draugams kilo klausimas dėl Kristaus metų: vienuose šaltiniuose rašoma, kad jis gyveno 36 metus, kituose- kad 33.

Guru atsako:

Kristaus gyvenimo trukmė yra pateikiama netiksliai, kaip ir visų kitų tuo metu gyvenusių asmenybių todėl, kad tuomet nebuvo naudojamas toks tikslus laiko matavimas kaip dabar…
Sakoma, kad Kristus gimė valdant Karaliui Erodui. Bet nesakoma, ar pirmaisiais valdymo metais, ar paskutiniais. Taigi čia atsiranda šešių metų skirtumas tarp pirmų ir paskutinių metų. Taip pat ir mirties data skiriasi vienais metais (30 ar 31 m.e.m.). Taigi galima spėlioti, ir skirtumas palyginus nemažas, vos ne dešimt metų.
Paprastai priimta skaičiuoti ‘vidurkį’, tai yra sakant, kad gimė 4 m. pr. m e. ir mirė 30 m. e. m. Taip gaunasi 34 gyvenimo metai.
Vienas interneto puslapis, kuriame naudojami faktai iš 100 Pasaulio žymiausių asmenybių, teigia, kad jis išgyveno 36 metus:
http://www.hyperhistory.com/online_n2/people_n2/persons2_n2/jesus.html.
Tokia yra tiesa, tačiau dabar, žinoma, realus Jėzaus Kristaus amžius neturi didelės reikšmės, kadangi Jėzus vertinamas kaip legendinė ar religinė, o ne kaip istorinė asmenybė. Paprastai, kai sakoma ‘jis yra Kristaus amžiaus’ – turima omenyje 33 metai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 245 access attempts in the last 7 days.