Jan 262003
 

vitalijusm klausė: Kam reikalingas WIN SENA katalogas C diske? Jis užima daug vietos, 19%)ir labai daug prarastos atminties jame – 700 Mb. (Likuciai nuo neefektingo failų išdėstymo FAT).Kaip galima prarastą atmintį panauduoti? Ar kompresija nepavojinga dėl surašymo viso C disko turinio viename faile, kaip rašo Help apie Compression Agent?

Guru atsako:

Tai n4ra sisteminis katalogas – greičiausiai šį katalogą sukūrėte Jūs pats arba žmogus, perinstaliavęs Jūsų kompiuteryje Windowsus. Įmanomas ir variantas, kad sukūrė kokia nors programa, tačiau labiau tikėtinas pirmasis. Jei Jūsų C diske be šio katalogo yra dar ir Windows katalogas, tai greičiausiai šis katalogas nereikalingas. Būtini katalogai (t.y. tie, kurie būna naujai įrašius Windows`us) yra tokie: My Documents, Program Files, My Pictures (ne visada), Windows, būna dar keletas failų – visi kiti katalogai atsiranda, kai juos sukuria kompiuterio vartotojas arba jo naudojama programinė įranga… Dar gali būti, jog tai yra atsarginė Windows kopija, ją galima sukurti Windows įrankiais. Šiaip turėtų būti nepavojinga šį katalogą ištrinti.
Dėl kompresijos: suspaudę viską į vieną katalogą, Jūs tikriausiai negalėsite naudotis kompiuteriu, nes jame tarsi nebebus Windows`ų – operacinė sistema negali veikti iš archyvo (kompresija iš esmės nedaug skiriasi nuo archyvavimo). Dėl neefektyvaus failų išsidėstymo – galite pasinaudoti ScanDisk programa, kuri yra Windows`uose: paleidęs ją Thorough režimu, o paskui pasinaudojęs kitu įrankiu – Disk Defragmenter – turėtumėte atgauti visą vietą, prarastą dėl failų išsibarstymo (jos paprastai nebūna labai daug). Beje, DiskDefragmenter įrankis, paleistas Thorough režimu, atlieka panašius veiksmus, kaip ir disko formatavimo įrankiai, tik išlieka visi failai, taigi tai gali gerokai užtrukti…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5095 access attempts in the last 7 days.