Sep 032002
 

Ramunas klausė: Draugas paprašė perrašyti muzikinį diską. Iš audio disko perrašiau dainą į HDD. Programa pasileidžia, bet niekas negroja. Ir pagal perrašytą informacijos kiekį matosi, kad daina turėtų užimti žymiai daugiau.Kodėl? Kuo skiriasi CD-RW ir CD-R įrašytos muzikos iš HDD į CD-RW muzikinis centras neskaito. Rašau su (Nero-Burning Rom).Kodėl?

Guru atsako:

Jūs nukopijavote į diską CDA failus, kuriuose tik saugoma informacija apie muzikinius takelius, bet ne pati muzika.
Jeigu norite perkopijuoti audio CD į diską WAV ar MP3 pavidalu, tam reikia specialių programų, kurių galite rasti adresu: http://tucows.vu.lt/mmedia/cdrip95.html.
Jei norite tiesiog padaryti CD kopiją, tam skirtas Copy CD ‘Nero-Burning Rom’ meniu punktas. Patys seniausi muzikiniai centrai neskaitydavo CD-R – tokiems reikėdavo įrašinėti į specialius audio CD-R diskus; visi šiuolaikiniai centrai CD-R skaito. Tačiau CD-RW skaito tik nedaugelis centrų – tokie būna pažymėti CD-RW ženklu. Visiems šiems centrams CD turi būti įrašyti kaip Audio CD. Lietuvoje jau pasirodė centrai, galintys groti ir MP3 diskus – tokie diskai turi būti įrašyti kaip Data CD, o dainos kaip failai. Čia vėl reikia atsargiai, nes kai kurie centrai nesupranta, kai failai yra išmėtyti po katalogus.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.