Sep 022002
 

xxx klausė: Jeigu suvartosiu 100-200 metandrostenalono tablečių – ar labai pakenksiu savo sveikatai? Kiek žinau, kai kurie kultūristai jas vartoja tūkstančiais…

Medicinos Guru atsako:

Žiūrint, kokiu tikslu. Jei kaip pooperacinį vaistą vėžininkui, per tam tikrą laiko tarpą – tada nieko baisaus, anaboliniai steroidai tam ir skirti. Jei kaip pagrindinį būdą raumenims auginti – siūlyčiau nepradėti. The Merck Manual (rimtas medicinos zinynas) rašo, kad anabolikų saugumo vertinimai prieštaringi. Manoma, kad anaboliko dozė iki 200 mg metyltestosterono (ar ekvivalento) per savaitę žymesnių pašalinių reiškinių nesukelia, išskyrus spuogus (kita vertus, dozė – dar ne rodiklis, tai pernelyg savitas veikimo mechanizmas, be to, dėl steroidų veikimo ypatumų ne visi efektai pasirodo iškart).
Ilgalaikis poveikis nėra tyrinėtas. Ilgai ir/ar vartojant didelėmis dozėmis (daugiau kaip 200 mg/sav metyltestosterono (ar ekvivalento)), galimi tokie efektai:

  • ypač svarbu paaugliams – kremzlių kaulėjimo pagreitėjimas (ir augimo sustojimas)
  • nuotaikos pakitimai (depresija, dirglumas, agresyvumas)
  • kepenų funkcijos sutrikimai, kepenų augliai
  • padidėjęs kraujospūdis
  • vyrams – krūtų padidėjimas, sėklidžių sumažėjimas, lytinės funkcijos sutrikimai iki impotencijos
Hormoninių preparatų vartoti be gydytojo paskyrimo negalima – pakenksite savo sveikatai ir greičiausiai nepasieksite norimo efekto.
Apskritai, norint turėti raumenų/jėgos, reikia daug sportuoti, o ne eksperimentuoti su chemija.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.