Jul 162002
 

Gintas klausė: Kai paleidžiu žaidimus, filmą ar koki klipą, kompas pradeda trūkčioti. Žaidimus bandžiau su mažais ir dideliais sistemos reikalavimais ir nieko gero – taip pat trūkčioja. Kompas Celeron 1000MHz, video GeForce 2 MX 400 64 MB, RAM 128 MB. Kaip pašalinti šią problemą?

Guru atsako:

Neparašėte, kokią operacinę sistemą naudojate.
Yra dvi priežastys, dėl kurių tai dažniausiai nutinka. Pirmoji galioja visoms OS – t.y. nėra teisingų tvarkyklių AGP jungčiai (pvz jeigu Jūsų motininės plokštės yra VIA gamybos, būtinai susiinstaliuokite tas tvarkykles (atrodo, vadinasi 4in1), bent jau DMA (del kietojo disko DMA režimo palaikymo) ir AGP tvarkykles. Taip pat pažiūrėkite BIOS’e nustatymuose, koks yra nustatytas (tai galioja ne visiems kompiuteriams AGP magistralės daugiklis. Pvz, Jūsų vaizdo plokštė gali dirbi AGP X2 režimu, o yra leistas tik viengubas režimas).
Antroji priežastis – jeigu Jūsų naudojama OS yra ne Win2000, o kokie nors WinME, Win98 ar pan. Tokiu atveju pasižiūrėkite, kokie pertraukimai (interrupt) yra naudojami. Jeigu dar kas nors naudoja tą patį pertraukimą, kaip ir Jūsų vaizdo plokštė, pasistenkite viską nustatyti taip, kad vaizdo plokštė naudotų tą pertraukimą vienintelė. Win2000 OS neleidžia to padaryti.
Jau buvau užsiminęs apie DMA režimo įjungimą kietiems diskams. Naujesni kompiuteriai visi jį palaiko, ir jeigu pas Jus jis neįjungtas, prarandate kažkiek greičio. Tai labai pagreitina nuskaitymą iš disko, kopijavimą, tačiau tikrasis stabdymas viena iš tų dviejų auksčiau išvardintų priežasčių.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.