Jul 142002
 

Algis klausė: Noriu Jūsų paklausti, ar yra galimybė Lietuvoje išsigydyti odos ligą vitiligo ir kur reikėtų kreiptis. Esu skaitęs, kad tradicinė medicina Lietuvoje bejėgė prieš šią ligą. Galbūt yra netradicinės medicinos specialistai, galintis pagelbėti. Gal galėtumėt ką nors patarti tuo klausimu? Jei Lietuvoje nėra galimybės, gal galite nurodyti specialistų adresus užsienyje.

Guru atsako:

Vitiligo (vitiligas), lietuviškai vadinama baltme – tai odos pigmentacijos sutrikimas, kai odoje atsiranda baltų, be melanino dėmių, kurios yra linkusios plisti. Ligos atsiradimo priežastys iki šiol nėra iki galo išaiškintos, todėl ir gydymo rezultatai būna įvairūs. Manoma, kad ji atsiranda turintiems labai sausą odą, taip pat dėl nervinių, endokrininių ir autoimuninių organizmo sutrikimų.
‘Tradicinė’ medicina dabar mėgina gydyti šią ligą lazerio terapija, ultravioletiniais spinduliais, persodina epidermio lopus. Lietuvoje, ko gero, plačiausiai prieinama yra PUVA [gydymas UV spinduliais, prieš tai įjautrinus organizmą vaistais], bent jau ši metodika taikoma gydyti odos ligoms Kaune. Pasikonsultuoti reikėtų Kauno Klinikų Odos ir veneros ligų klinikoje ar nuvažiuoti iki kokio nors Medidermo [Šilainiuose] – ten sėdi tie patys gydytojai, tik dirbantys jau nebe valstybinėje klinikoje, tad galbūt turintys daugiau galimybių, tik už pinigus.

Daugiau informacijos apie ligą bei jos gydymą ar konkrečią pagalbą galite rasti čia:
National Vitiligo Foundation
American Vitiligo Research Foundation
http://www.vitiligosociety.org.uk/
http://www.vitiligosupport.com/
http://www.vitiligo.net/
http://www.hkmj.org.hk/skin/vitiligo.htm
http://www.aad.org/pamphlets/Vitiligo.html
http://web.onramp.ca/cadd/vitiligo.htm
http://www.niams.nih.gov/hi/topics/vitiligo/vitiligo.htm
http://www.vitiligo.com/ratoksiteeng/m_hp_ita.htm

Tinklalapių apie vitiligo galima rasti ir daugiau – Google paieškos sistema rado apie 50 tūkstančių adresų…

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3455 access attempts in the last 7 days.