May 152002
 

Aelita klausė: Planuoju išvažiuoti atostogų. Kaip galima padaryti, kad į laiškus man E-mai’u būtų atsakoma automatiškai? Pvz.: esu ten ir ten, jeigu labai reikia, skambinti tel. tokiu ir tokiu. Nesu kompiuterių ir anglų kalbos profesionalė, todėl, jeigu galima, atsakykite paprasčiau.

Guru atsako:
Jūs nepasakėte, kaip Jūs skaitote savo paštą. Pats automatinis atsakymas gali būti dviejų tipų:

  • Pirmas. Jūs paliekate įjungusi kompiuterį atostogoms, nustatote, kad tikrintų paštą, pvz., kas porą valandų ir jei yra naujų laiškų, kurie atitinka Jūsų nurodytus kriterijus (pvz., laiškas ne iš konferencijos, o asmeninis ar pan.), automatiškai sugeneruojamas laiškas ir išsiunčiamas. Šio būdo minusai ir pliusai: visų pirma reikia palikti įjungtą kompiuterį. Elektros tiekimo sutrikimo atvejais, ypač kai Jūs nesate itin gera kompiuterių specialistė, persikrovus kompiuteriui ar dar kažkam nutikus, gali nutrūkti automatinis atsakinėjimas į laiškus. Apie privalumą šiek tiek vėliau.
  • Antras būdas. Paprastai laiškai tiesiai į vartotojo kompiuterį nekeliauja, o laikomi serveryje, prie kurio jungiasi vartotojas ir siunčiasi laiškus į savo kompiuterį. Netgi paprasčiau būtų pasitarti su sistemos, kuria naudojates, administratoriumi, o jei Jūs jo bijote ar jis tiesiog užsiėmęs – su kokiu nors draugu, kuris neblogai išmano kompiuterius. Nežinant Jūsų pašto serverio specifikos, sunku pasakyti, ar įmanoma tai padaryti, ar ne. Gali būti taip, kad būtinai prireiks jo įsikišimo. Šio būdo privalumas yra tas, kad paštas apdorojamas iš karto, kai tik jis atkeliauja į Jūsų pašto serverį, taigi, kol jis veikia, į paštą visada bus automatiškai atsakinėjama. Minusas yra tas, kad jeigu tai nemokamas pašto serveris (kaip, pvz., webmail.delfi.lt), to pasidaryti nelabai įmanoma; kai kuriais atvejais tai įmanoma tik su pašto serverių administratorių pagalba. Jei neįmanoma, telieka pirmasis būdas.
Apibendrinimas būtų toks: reikia susirasti žmogų – kompiuteristą – ir užkrauti visa tai ant jo pečių :)
Štai keletas nuorodų, jei įdomu, tačiau tikrai primygtinai rekomenduočiau neapkrauti savo galvos tokiais rūpesčiais – verčiau sumokėti keletą litų už šio dalyko sutvarkymą.
http://www.emailman.com/forward/
http://www.davecentral.com/projects/alphamailwautoreply/?topic=45,151
http://www.filehungry.com/index.php?cat=33
http://www.totalshareware.com/asp/list_view.asp?catid=106
http://www.freedownloadscenter.com/Email_Tools/Misc__Mail_Tools/AutoReply.html.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5095 access attempts in the last 7 days.