May 142002
 

Gediminas klausė: Mano kompiuteris turbūt pasigavo virusą. Praneškite, kokias būtų galima atsisiųsti šiuo metu efektyviausias antivirusines programas veltui.

Guru atsako:
Jūs neteisingai įsivaizduojate situaciją. Tokio dalyko nėra. Visos antivirusinės yra mokamos, o nemokamai galima gauti tik bandomąją versiją, kuri aptinka virusus Jūsų kompiuteryje, tačiau apie tai tik praneša. Tam, kad antivirusinė programa išnaikintų virusus iš Jūsų kompiuterio, reikia turėti registruotą versiją.
Nemokamai galima gauti tik sprendimus specifiniems virusams. Kaip pavyzdį galima pateikti nesenai prasiautusią Klez viruso modifikacijos (taip pat kitų jo versijų užkrėstiems kompiuteriams) sprendimą:
ftp://ftp.europe.f-secure.com/anti-virus/tools/kleztool.zip. Tačiau turėkite omenyje, kad tai yra jau užkrėsto kompiuterio gydymas, t.y. kova su pasekmėmis o ne su pačiais virusais.
Apie tai, koks antivirusas yra pats geriausias ir pan. – praktiškai tai įpratimo reikalas. Daromi visokie antivirusų testai ir rezultatai paskui paskelbiami. Tačiau tai daugiau spekuliacijų objektas.
Apie komercinius antivirusų kūrėjus galite daugiau sužinoti čia (nuorodų į kūrėjų svetaines sarašas):
http://directory.google.com/Top/Computers/Security/Anti_Virus/Products/?tc=1.

O apie šią nuorodą turbut galima pasakyti tik tiek: naudojate savo paties rizika
http://www.thefreesite.com/Free_Software/Anti_virus_freeware/.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.