May 032002
 

Audrius klausė: Nusipirkau žemės sklypą prie ežero. Tikslinė žemės naudojimo paskirtis: žemės ūkio paskirties žemė. Noriu ten statyti pirtį. Kur man kreiptis? Kokie turėtų būti mano veiksmai? Kas gali mane pakonsultuoti šiais klausimais.

Teisės Guru atsako:
Jei žemė yra draustinyje arba regioniniame parke, greičiausiai reikės detalų sklypo planą perdaryti ir jame pažymėti pirties vietą. Jei ne draustinyje – tai nežinau. Plano perdarymas reiškia, kad reikia surinkti krūvą visokiausių vizų ir leidimų.
Bet kuriuo atveju šioje srityje geriau pakonsultuos ne teisininkas,o vietinis architektas. Paprastai tokiais atvejais daroma taip: samdai architektą, moki jam už projektą ir suderinimą su įvairiomis institucijomis, architektas visur vaikšto, turi savo kanalų (dėl to geriausia imti architektą, dirbantį tame regione) ir tada gal ir brangiau, bet pakankamai neskausmingai gimsta projektas. O pačią pirtį po to jau nesunku pastatyti.
Pačiam vaikščioti nuoširdžiai nesiūlau. Kažkada teko pačiam pabandyti – tai ir teisinės žinios nepadeda biurokratijos mechanizmo pramušti ;) ))

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.