Apr 092002
 

Lina klausė: Mane ir mano kompiuterį jau 125 dienas:) kamuoja problema – niekaip negaliu atnaujinti antivirusinės programos. Anksčiau, prieš keletą mėnesių, pasikrovus kompiuteriui, automatiskai išsimesdavo langas, primenantis, kad reikia atnaujinti antivirusinę programą. Pasirinkdavai ‘Norton Antivirus 2001′, keletą sykių paspausdavai Next – ir širdis nurimdavo kuriam laikui. Bet pastaruosius mėnesius programos negaliu atnaujinti. Kai išmeta langą ir pasirenku ‘Norton Antivirus 2001′, po poros sekundžių atsidaro langelis su užrašu CONFIRMING SUBSCRIPTION STATUS, ir kurį, žinoma neatnaujinus programos, uždarau tik CTRL+ALT+DELETE klavišų kombinacija. Norėčiau sužinoti: tai mano, kompiuterio ar kokio nors nežinomo viruso ‘darbas’? Ir kaip patartumėte pašalinti šią problemą, atsižvelgiant į tai, kad nesu labai jau didelė kompiuterių žinovė:) Būčiau labai dėkinga, nes baugu su sena antivirusine:)

Guru atsako:

Tikriausiai Jūs naudojatės savo antivirusine programa daugiau nei metus (jei distribucinė versija) arba daugiau nei vieną ar tris mėnesius, jei versija buvo evaluation (dažniausiai platinama su motininėmis plokštėmis ir pan).
“CONFIRMING SUBSCRIPTION STATUS” reiškia, kad Symantec serveris tikrina Jūsų turimos programos aptarnavimo laiką. Antivirusų bibliotekos atnaujinimas veikia daugiausiai metus (kaip minėjau, priklauso nuo versijos). Po to reikia mokėti papildomai, norint atsinaujinti virusų duomenų bazę.
Sprendimo keliai yra du: 1. Jums reikia nusipirkti dar vienerių metų ‘subscription’. 2. Nusipirkti naujesnę antiviruso versiją. Naujausia antivirusinė Symantec kompanijos http://www.symantec.com/ programa yra Norton Antivirus 2002. Ją rekomenduočiau įsidiegti vietoj NAV 2001, nes naujasis produktas naudoja atnaujintus virusų paieškos metodus.
Jei Jūs įsitikinusi, kad ‘Norton Antivirus 2001′ virusų bazės atnaujinimo laikas dar yra galiojantis, bet negalite atnaujinti virusų bazės naudojant LiveUpdate, tai apsilankykite puslapyje http://securityresponse.symantec.com/avcenter/download.html, iš kurio galėsite atsisiųsti pačią naujausią antivirusinę bazę, tinkančią šioms programoms:
NAV 2000 for Win9x/NT/2000
NAV 2001 for Win95b/98/NT/2000/Me
NAV 2002 Professional Edition
NAV 2002 for Win98/Me/NT/2000/XP Home/XP Pro
NAV 4.0, 5.0 and 2000 for Win9x
NAV 4.0, 5.0 and 2000 for WinNT
NAV for Firewalls 1.5 or higher
NAV for Lotus Notes (Intel)
NAV for MS Exchange (Intel)
Norton SystemWorks (all versions)
Norton Utilities for Windows 95/98 (all versions)

Atsisiuntus papildymą, jis paprasčiausiai paleidžiamas ir programa automatiškai suranda Symantec produktus, atnaujina antivirusų bazę.
Tiesa, yra ne visai teisėtas (tiksliau, visai neteisėtas) būdas apeiti pasibaigusį antivirusų bazės atnaujinimą. Jums tereikia iš naujo perinstaliuoti visą operacinę sistemą, bet nemanau, kad verta :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.