Apr 102002
 

Mamertas klausė: Gyvenu kaime, maždaug 20 km nuo Marijampolės ir 40 km nuo Alytaus. Įsivesti telekomo liniją yra neįmanoma. Norėjau paklausti: ar yra kokia nors galimybė prisijungti prie interneto ne telekomo linijomis o pvz. per radijo ryšį. Ar tai brangu? Galėčiau skirti internetui per mėn iki 200 litų.

Guru atsako:

Galimi keli variantai:

  1. Radio modemas. Sukontaktuokite su Omnitel, BaltNeta atstovais ir išsiaiškinkite, ar Jūsų nesiekia tame regione tiekiamos paslaugos. BaltNeta skelbiasi teikianti paslaugas Alytuje, o dėl Omnitelio – kažkada man teko aiškintis su jais dėl bevielio ryšio suteikimo, tai iš gauto atsakymo supratau taip: Omnitelis turi galimybes pateikti ryšį bet kuriame mieste. Praktiškai reikia pateikti Omniteliui užklausą apie pageidaujamas vietas (pvz., daugiabutis namas, stovintis tam tikroje vietoje), ir jie tada pasako, ar nebus trikdžių ir pan. Kalba ėjo apie miestus, bet jeigu interneto trokštate ne Jūs vienas savo apylinkėje, tai šansai gauti internetą ne tokie jau ir maži. Siūlyčiau tiesiog pasiskambinti į atstovybę, pakalbėti su žmogumi, kuris yra atsakingas už tą regioną, ir jis tiksliai viską išaiškins.
  2. GPRS ryšys. Pakalbėkite su Omnitel arba Bitės atstovais. Omnitelyje šiuo metu viena GPRS minutė kainuoja 13ct. Savaime suprantama, būtinas telefonas su GPRS palaikymu. Daugiau apie GPRS:
    http://www.bite.lt/main.php/vk_gprs
    http://www.omnitel.lt/main.asp?id=12811


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.