Apr 032002
 

Alfredas klausė: Kuriant interneto puslapius su Microsoft Word 97 ir, išsaugant jį nurodytoje papkėje, galima buvo lengvai nusiųsti failus į ftp ir viskas veikdavo. Dabar instaliavavau Microsoft Word 2000. Sukūrus ir įrašius puslapį, savaime sukuriama dar viena papkė, kurioje patalpinami failai, sudarantys foną, paveiksliukai ir t.t.
KLAUSIMAS: kodėl nusiuntus tokį puslapį į serverį nepakrauna tų failų, kurie buvo toje papkėje, nors juos irgi nusiunčiau į direktoriumą?


Guru atsako:

Labiausiai tikėtina priežastis - keliai. Word2000 naudoja realius kelius. Jei pasižiūrėtumėte į puslapio kodą, ten tikriausiai rastumėte nuorodų, kuriose minimas Jūsų diskas ir kelias iki atskirų puslapio komponentų. Šios problemos sprendimo būdas, kurį rekomenduočiau: naudoti programas, skirtas www puslapiu kūrimui. Kad ir FrontPage. Tai turėtų išspręsti problemą.
Kitas sprendimo būdas – rankiniu būdu ar pasirašius macro pakeisti realius kelius į salyginius (pvz., jei Jūsų puslapis yra: c:mano puslapis, o jo komponentai: c:mano puslapiskomponentai, tuomet tokius kelius HTML tekste reikėtų pakeisti į ekvivalenčius, numetant: c:mano puslapis. Tokiu atveju nuoroda c:mano puslapiskomponentaiq.jpg virsta nuoroda: komponentaiq.jog, o nuoroda c:mano puslapisindex.html paprasčiausiai index.html.)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4486 access attempts in the last 7 days.