Mar 252002
 

jan klausė: Kodėl kartais negaunu laiškų į savo e.mailą? Tiksliau, ne visus laiškus…

Guru atsako:

Tam gali būti daug priežasčių. Viena iš labiausiai tikėtinų: Jums tų negautų laiškų.. niekas neparašė. Pereinant prie techninės pusės, jei Jums kas nors išsiuntė laišką ir jis nenuėjo – siuntėjas gauna pranešimą, kad laiškas nenuėjo ir priežastis, kodėl laiško nepavyko nusiųsti, bei paties laiško kopiją.
Tiesa, laiškai gali negrįžtamai dingti dėl blogai sukonfigūruoto pašto serverio (Jūs čia nieko negalite padaryti), bet taip būna labai retai. Kita mažai tikėtina situacija – nesklandumai tinkle.
Pereinant prie labiausiai tikėtinų priežasčių, kodėl laiškai negaunami.

  1. Neteisingai užrašytas gavėjo adresas.
  2. Gavėjo pašto dėžutė yra perpildyta ir daugiau laiškų į ją nebetelpa.
  3. Gavėjas ar siuntėjas siunčia per didelį laišką. Tai atsitinka dažniausiai tuomet, kai bandoma e-mailu siųsti vykdomąsias bylas, muzikos ar vaizdo klipus ir panašią daug vietos užimančią ir resursų reikalaujančią informaciją. Tokiu atveju pašto serveris gali paprasčiausiai tokius laiškus išmesti.
  4. Jei siunčiamas laiškas turi neleistinto tipo attachmentus, arba jame rastas virusas – kai kurie pašto serveriai tokius laiškus taip pat automatiškai trina, dažniausiai informuodami apie tai ir siuntėją.
  5. Jūsų pašto dėžutė gali blokuoti kai kuriuos adresatus ar jų grupes (dažniausiai tai nustatote Jūs pats).
  6. Jums siunčiamas laiškas priskiriamas ‘SPAM’ui’, ir serveris jo nepraleidžia (Lietuvoje šiuo metu labai populiarėja elektroninis chuliganizmas, siuntinėjant masinius laiškus ar žinutes adresatams, kurie to nepageidauja. Teisinę šio reikalo pusę aptarėme anksčiau).


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 306 access attempts in the last 7 days.