Mar 192002
 

vvildziuniene klausė: Niekaip negaliu panaikinti Home page. Nors pasirenku kitą, po kiek laiko atsiranda tas pats.Parazitinis ‘home page’ atsirado savaime naršant po internetą. Patarkite, kaip galima būtų juo atsikratyti. Internet options nepadeda.

Guru atsako:

Internet options veikia, paprasčiausiai per klaidą ar nežinojimą tikriausiai instaliavote kokią nors progamą, kuri kas kažkiek laiko ar perkrovus kompiuterį patikrina, ar jos norimas puslapis yra startinis. Šios programos dažnai slepiasi po sisteminiais pranešimais ar viliojančiais pasiūlymais.
Keli pavyzdžiai: internetinis puslapis, atrodantis kaip sisteminis pranešimas su vienu vieninteliu ok mygtuku arba koks nors automatiškai atsidarantis langas, siūlantis Jums instaliuoti programą, kurios pagalba galėsite pamatyti nude Britney Spears. Yra daugybė įvairiausių būdų, kaip Jūs netyčia galėjote instaliuoti šią programą.
Problema tokia, kad nepatyręs vartotojas turi labai nedaug galimybių rasti ir panaikinti šias piktybiškas programas. Teoriškai reikėtų patikrinti programas, surašytas Startup kataloge bei Startup pakete, esančiame paleidus msconfig.exe (system configuration utility) programą.
Kita problema: Startup pakete dažniausiai būna surašyta daugybė paleidžiamųjų programų, ir surasti tinkamą yra gana keblu. Tiesa, dauguma programų yra visiškai nereikalingos ir tik užima vietą atmintyje, bet kai kurios yra būtinos stabiliam sistemos darbui, todėl bandymų ir klaidų metodas gali sukelti kai kurių komplikacijų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2393 access attempts in the last 7 days.