Mar 182002
 

Doko klausė: Kokios programos reikia,kad galėčiau mp3 formatą pakeisti į paprastą formatą,kad įrašius į kompaktą galima būtų klausyt per centrą? Kur ją galėčiau gauti ?

Guru atsako:

Kalbama apie mp3 dekodavimą į wav formatą, o paskui wav formato dekodavimą į audio CD.
Paprasčiausias variantas – jei jau naudojatės WinAmp mp3 grotuvu – jis turi tokią galimybę. Tada reikia:

  1. susidėti norimus mp3 į sąrašą, išjungti grojimo ratu ir grojimo ne iš eilės režimus (repeat ir shuffle)
  2. ctrl+k, susirasti Plug-ins skyrių ‘Output’ ir pasirinkti ‘Nullsoft Disk Writer plug-in’. Tik nepamirškite prieš tai buvusio pažymėto plug-ino, kadangi programą reikės atstatyti atgal į normalią grojimo padėtį.
  3. paspausti ‘configure’ ir nurodyti, į kurį katalogą iškoduoti dainas.
  4. palaukti.. :)
  5. kai visą sąrašą nustos ‘groti’, vėl ctrl+k, Plugins, Output, ir pažymėti buvusį Plug-iną. (paprastai tai buna ‘nullsoft directsound’ arba ‘nullsoft wave-out’ plug-inai).
Jei winampo neturite, tai galiu pasiulyti nemokama programa RazorLame. Ją rasti galima ardesu
http://www.dors.de/razorlame/
Kartu reikia atsisiųsti ir kitą programą:
http://www.hot.ee/smpman/mp3/Lame391.zip Šias programas reikia išpakuoti į vieną katalogą ir tada pasileisti razorlame.exe.

Be to, tokius dalykus atlieka beveik visos CD įrašymo programos. Operacinė sistema WinXP jau pati standartiškai įdiegia programinę įrangą, sugebančią iš mp3 formato pasidaryti Audio CD.
Populiariausios CDR CDRW įrašymo programos, palaikančios MP3 konvertavimą į AudioCD, yra šios:
  1. WinOnCD 5 (nieko negaliu pasakyti apie šios programos senesnes versijas. Iš tikrųjų ši programa nėra labai patogi ir lanksti. Norint išmokti ja normaliai dirbti, tenka sugadinti nemažą kiekį tuščių CD tam, kad suprastum, kas su kuo dera ir kaip veikia).
  2. Nero Burning Rom (stabiliausia ir, mano manymu, geriausia programa, turinti net atskirą MP3 dekodavimo ir iškodavimo sistemą, kuri pastoviai tobulinama ir atsiunčiama iš gamintojo puslapio kaip papildomas modulis).
Tiesa, šios dvi programos yra ne freeware ir už jas reikia mokėti arba internete ieškoti nulaužėjų, bet tai yra nelegalu.
Šios programos skirtos ne tik MP3 dekodavimui į Audio CD formatą, bet ir palaiko kitus CD įrašymo formatus.
Jei reikalinga tik viena funkcija, t.y. MP3 dekodavimas į Audio CD, tai pasitelkus paieškos sistemas galima surasti ir laisvai platinamų programėlių. Paieškos sistemose reikėtų užkuoti šiuos raktinius žodžius: ‘MP3 burn’, ‘Audio CD burn’.
Tiesa, turiu Jus įspėti, kad MP3 muzikos kokybė yra truputį žemesnė nei tikro audio CD, be to, dauguma kūrinių platinami MP3 formatu be autorių sutikimo, t.y. nelegaliai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.