Mar 072002
 

Vytautas klausė: Galima sakyti, veltui nusipirkau lazerinį printerį Xerox 4510, kuris nenaudotas jau pusę metų. Printeris beveik nespausdina (kartais atpyškina pusę puslapio, bet dar niekad neatspausdino viso puslapio gerai). Kaip ji priversti spausdinti? Klaidos kompiuteruje tikrai nėra. Esmė yra ta, kad jeigu pasiseka, tai atspausdina blankiai kokį gabaliuką teksto (dažniausiai kai įdedu dar nenaudotą popierių), bet paprastai beveik nieko nesimato. Miltelių turėtų būti. Čia gal turi įtakos jo pernešimas per lauką? Arba gal kas nors jame užsikimšę (jei taip, tai ką valyti)?

Guru atsako:

Galimos problemos :

  1. Programinės įrangos nesuderinamumas. T.y. kai operacinė sistema kokia nors naujesnė (pvz., Linux, Windows XP), o jei printeris senas, tai jis neturi tai operacinei sistemai suderinamų tvarkyklių.
  2. Toneris. O gal jis tikrai tuščias, t.y. apytuštis? Besibaigiant toneriui, milteliai sunešami į vieną pusę tonerio, ir per visus spausdinamus lapus eina pailgi dryžiai, kur nėra miltelių.
  3. Būgnas. Lazeriniame spausdintuve gali būti sugadintas būgnas. Būgnas yra tokia apvali, pailga detalė, ant kurios vyniojasi paimamas popieriaus lapas ir pamagnetinamas tose vietose, kur yra raidės. Tuomet užberiami milteliai iš tonerio ir nuvoluojama, o kita dalis miltelių nukratoma ir grąžinama atgal į vartojimą. Toks sunkus procesas ir gali būti problema. Dauguma gamintojų nurodo, kad tonerio išeiga prie 5% padengimo yra apie 3000 lapų, o būgno išeiga, t.y. vartojimo kiekis, būna apie 20 000 kopijų. Jūsų atveju, būgnas gali būti pažeistas mechaniškai, nudilęs, vietomis neprispausti lapo, nesinchroniškai suktis. Taip pat prie būgno gali būti prisvilę miltelių. Būgnai būna keičiami kaip ir kitos dalys. Jei toneris, tarkime, kainuoja 200 Lt, tai būgnas kainuos apie 450 Lt. Teoriškai, jei dryžiai išilgai lapo – kaltas būna toneris, jei dryžiai horizontaliai lapo – gali būti kaltas būgnas.
  4. Elektroninis gedimas. Kuri elektroninė dalis yra sugedusi, gali nuspręsti tik lazerinių spausdintuvų meistras. Xerox remontuoja vienintelė firma – UAB “Milesta” , Vilnius , telefonas 263230.


Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3786 access attempts in the last 7 days.