Feb 082002
 

Vaida klausė: Norėčiau paklausti apie NTSC ir PAL video standartus: Aš čia, Lietuvoje, turiu NTSC įrašą. Kaip aš jį galėčiau pasižiūrėti? Ar tam reiktų specialaus grotuvo, ar kokio nors dekoderio ar dar kokio dalyko? Ar jas galima būtų perrašyti į mūsiškį standartą (PAL)?

Guru atsako:

Dauguma naujesnių videomagnetofonų yra multisisteminiai (Multi-System ar panašus užrašas ant korpuso ar instrukcijoje ar bent jau NTSC playback) ir palaiko NTSC standartą – su tokiu ir galima pasižiūrėti NTSC įrašą.
Apie perrašymą – galima perrašyti analoginiu būdu (iš magnetofono į magnetofoną). Į vaizdo grotuvą, kur yra NTSC palaikymas, įdėkite norimą perrašyti kasetę ir įjunkite NTSC režimą. Kitame palike PAL, abu sujunkite specialiais laidais ir įrašinėkite. Turėtų pavykti.
Tiesa, toks perrašymo būdas nerekomenduojamas dėl prastėjančios kokybės. Geriau vaizdą išsaugoti skaitmeniniu būdu kompiuteryje (reikia tam tikros vaizdo plokštės ir programų) – liks ir kokybė, ir dar bus galima redaguoti. Kita vertus, jei perrašyti tereikia vieną kartą – su dviem vaizdo grotuvais paprasčiau :)
Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4949 access attempts in the last 7 days.