Feb 022002
 

Linas klausė: Įsivaizduokite situaciją: atsiranda bad, susinervinu, nunešu firmon. Ten padaro low level format, ir kažkaip bad dingsta. Kaip? Ar įmanoma bad’us ‘sugeneruoti’ (aišku, netyčia) programiškai (ta prasme, kad aš pats padariau loginę klaidą, tačiau ji paprastai suformatavus dos’e neišnykdavo). Na, tarkim, kas nors įrašinėjama intensyviai, o man kompo dėžė apvirsta (čia pvz., o ne realybė). Ir dar, labiau tikėtina išvada, panašu, kad apie 50kb bad sektoriaus vis dar egzistuoja, tik jo sektorių adresų lentelėj nėra. Sprendžiu iš to, kad kartais skaitanti kojytė ima ir šoka į patį galą hdd, o po to vėl atgal. Gaunasi lyg kaukšėjimas, lygiai toks, koks buvo, kai anksčiau bandydavo kreiptis į bad sektorių (na žinot, po visą diską kojytė ‘dralina’ ir nieko neranda). Ar ką girdėjote apie galimybę ‘paslėpti’ bad’us?

Guru atsako:

Taip, BAD’ai yra blogai. Jei tik diskui yra suteiktas garantinis aptarnavimas, būtinai reikalaukite jį pakeisti. Mano žiniomis, šiuolaikiniams diskams Low Level formatas gali būti atliekamas tik gamykloje, o jei bandysite atlikti su kažkokiomis programomis, galima išvis sugadinti diską.
Toliau – apie BAD’ų atsiradimą. Yra nustatyta kažkokia riba, nuo kada BAD’ai pradeda ‘matytis’. Tai yra, BAD’ų realiai jau yra, tačiau diskas pats susitvarko: perkelia duomenis į saugią vietą, ir ScanDiskas BAD’ų neatranda. Yra įvairių programėlių, kurios neva panaikina BADus, bet realybė tokia, kad tokį diską reikia kuo greičiau pakeisti arba naudoti tik nesvarbiems duomenis saugoti.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.