Jan 212002
 

rer tu klausė: Kažkas nutiko mano PC. Įjungus kompiuterį pasirodo toks tekstas: ‘CMOS Time & Date Not Set Press <F1> for Setup, <esc> to Boot, <F2> for option Rom Screen’. Kai nustatau datą ir ją išsaugau, kompiuteris vėl perkraunamas ir vėl pasirodo : ‘CMOS Time & Date Not…’. Būčiau dėkingas, jeigu ką nors patartumėte.

Guru atsako:

Ši problema dažniausiai sutinkama senesniuose kompiuteriuose, kurie buvo naudojami 3 ir daugiau metų, nors kartais pasitaiko ir ‘jaunesniuose’. Problemos šaltinis, kaip taisyklė, būna nusėdusi CMOS baterija. Bateriją galima įsigyti bet kurioje kompiuterinių prekių parduotuvėje – kainuoja apie 5 Lt.
Bateriją galima labai lengvai pakeisti ir pačiam. Reikėtų išjungti kompiuterį (ištraukti laidą iš rozetės), nuimti dėžės dangtį, surasti bateriją (dažniausiai ji atropdo kaip apvalus blizgantis apskritimas), ir išėmus įdėti naują tokią pačią. Reikėtų pataikyti pliusą/minusą.
Jei atlikus šią operaciją problema neišnyksta – tikriausiai Jūsų motininė plokštė yra sugedusi. Tokiu atveju paprasčiausia būtų ją nunešti pas meistrą arba pakeisti veikiančia.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.