Jan 072002
 

Saulius klausė: Ar šiuo metu būtinas įrašas ‘Pasas galioja iki…‘? Pasų poskyryje sako, kad NE. Tai kodėl pažįstamai policininkai Anglijoje ‘šventę’ padarė kaip tik per naujametį,- įkišo į cypę ir žada deportuoti vien už tai?

Teisės Guru atsako:

Kiek supratau, kalbame apie įrašą, susijusį su paso galiojimu užsienyje, o ne apie įrašą apie paso galiojimą apskritai. Iš tikrųjų, LR piliečio pase šis įrašas jau nebededamas. LR piliečio pasas galioja užsienyje tą laikotarpį, kurį galioja pasas. Taip buvo panaikinta dar viena ‘sovietinė atgyvena’, tačiau mūsų Seimo nariai, matyt, nelabai pasirūpino informuoti apie tai Anglijos pareigūnus. Dabar skiltis apie galiojimą užsienyje naudojama tik išimtims fiksuoti.
Bet kuriuo atveju ‘kišti į cypę ir deportuoti VIEN UŽ TAI’ anglai neturi teisės, reikėtų šaukti, kreiptis į ambasadą arba tiesiog normaliai išaiškinti tvarką, kad Lietuvoje ši nuostata buvo, bet panaikinta ir pasiūlyti jiems patiems pasiskambinti ir pasitikslinti.
Deportuoja iš Anglijos dažniausiai už netinkamą elgesį, važinėjimą be bilietų arba neturint/pasibaigus kitam štampukui, kurį deda jau Anglijos migracijos tarnybos darbuotojai: ‘Leista būti iki 6 mėn.’ ir pan.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.