Dec 292001
 

Mauglis klausė: Kokias žinote procesorių turbinimo programas? Gal galite keletą jų išvardinti? Kokiais dar būdais, išskyrus ‘jumperių’ keitimu ir programiškai, galima užturbinti procesorių?

Guru atsako:

Kaip ir visuose atsakymuose apie turbinimą, pirmiausia įspėsiu: tai kenkia procesoriui, ir tikriausiai panaikins Jūsų garantiją, todėl, kad ir ką darytumėte, mes už tai neatsakome.
Dabar prie reikalo. Jei Jūs įsivaizduojate, kad egzistuoja programa, kurią paleidę kad ir iš Windows, galėsite turbinti savo procesorių – Jūs klystate (tiesa, kažkada ėjo kalbos apie programėlę PII magistralei turbinti, bet neteko pačiam jos matyti. Galbūt tai dar vienas kompiuterinio pasaulio mitas).
Šiandieniniuose kompiuteriuose turbinimas retai vyksta keičiant trumpiklius (jumperius). Trumpikliai tam tikra prasme ‘mirė’ prieš kelis metus, kai Abit pasiūlė soft meniu sistemą. Dabar dauguma motininių plokščių naudoja panašų principą: visus plokštės parametrus, tarp jų – susijusius su turbinimu – galima pakeisti BIOS’e)
Taigi, vienintelė vieta, kurioje galite bandyti turbinti savo kompiuterį, yra BIOS’as. Jei jame yra tam galimybės – Jums pasisekė. Jei ne – reiškia, ne (beje, turbinama dažniausiai keliant FSB bei keičiant atminties parametrus).
P.S. yra programų nešiojamiems kompiuteriams turbinti. Pvz., PalmOS sistemai labai nebloga programa yra Afterburner. Jos pagalba našumą galima pakelti iki 250% !

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.