Jul 302001
 

BuZz klausė: Kas gali buti negerai, jei man neatnaujina tinklapio ? Aš siunčiu perdaręs failus, bet tinklapis lieka koks buvęs. Kodėl taip yra?

Guru atsako:
Atsakymas labai paprastas. Galimi du atvejai:

  1. matote ne tuos failus, kuriuos atnaujinote. Tai neturėtų būti juokinga. Priklauso nuo to, kur puslapis padėtas. Gali būti, kad puslapis dedamas vienur, o adresas, kuriuo kreipiatės, nurodo kitur. Tokią problemą gali padėti išspręsti administratorius, aptarnaujantis serverį ir tinklą, kuriame saugote savo puslapį.
  2. matote senas tų failų kopijas. Tai labiausiai tikėtinas variantas. Gali būti, kad naudojatės cache-proxy naršymui po internetą. Cache-proxy galite naudoti savo nuostata, arba Jūsų IPT (Interneto Paslaugų Tiekėjas) per prievartą visą informaciją, kurią naršote internete, nukreipia per cache-proxy serverį.
Cache-proxy serveris pagreitina naršymą internete (www). Kai atverčiate puslapį, cache-proxy’is įsimena tą informaciją, o kai atvertinėjate antrą kartą tą patį puslapį internete, cache-proxy jį atiduoda iš savęs, neimdamas jo iš tikrosios jo vietos.
Jei cache-proxy serveris, kurį naudojate, yra blogai sukonfigūruotas, gali būti, kad matote vis tą pačią seną puslapio kopiją, kuri guli cache-proxy.
Jei cache-proxy serverio pats nesate užsidėjęs, tuomet pasiteiraukite savo IPT, ar jie nenukreipia Jūsų duomenų srauto per prievartą į tokį serverį.
Dar galėtumėte nukeliauti prie kito kompiuterio, kuris yra kitame tinkle, ir pabandyti atversti savo puslapį. Ar matysite vis dar senąją kopiją ?
P.S. Kai kurios svetainės, leidžiančios Jums nemokamai turėti savo namų puslapį, prieš padedamos jį į serverį, prideda savo kodą (tai dažniausiai reklamos). Nors tai gana greita procedūra, bet priklausomai nuo jos realizavimo būdo ir serverio apkrovimo gali užtrukti iki kelių valandų.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2397 access attempts in the last 7 days.