Jun 222001
 

Darius klausė: Ar mIRC’e žinant IP galima surasti niką ?

Guru atsako:
Ir taip, ir ne. Tai priklauso nuo keleto veiksnių.

  1. Jei vartotojas naudoja IP su reversiniu DNS vardu (kai IRC rodomas ne IP, o domeno vardas), tuomet visą žemiau pateiktą informaciją reikia naudoti vietoj IP, rašant DNS.
  2. Jei Jūs turite vidinį vartotojo IP (tarkim, prasidedantį 10.x.x.x arba 128.x.x.x), tuomet Jums gali pasisekti tik vienu atveju: jei Jūsų ieškomas žmogus naudoja IS tiekiamas interneto paslaugas (jų tinklo administratoriai dėl kažkokios mistinės priežasties išleidžia vidinius a dresus į kai kuriuos interneto serverius, įskaitant ir IRC).
  3. Jei Jūsų ieškomas žmogus pasižymėjęs INVISIBLE parinktį (varnelę), Jums jo susirasti gali taip pat nepavykti.
Bendra teorija. Ieškomo žmogaus niką galima susirasti /who komandos pagalba. Sintaksė būtų tokia (tarkim, Jūsų ieškomas asmuo turi IP adresą ir nėra reversinio DNS): /who *193.219.73.147 Tokiu atveju parodys visus nikus, kurie atėjo iš to adreso (nepažymėję invisible varnelės) arba, tarkim, *193.219.73.*, jei tikslaus adreso nežinote.
Jei ši paieška nedavė rezultatų, tai reiškia, kad Jūsų žmogaus nėra IRC arba jis naudoja nematomą režimą (invisible mode). Tokiu atveju Jums reikėtų užeiti į visus kanalus, kuriuose jis dažniausiai būna, ir pakartoti procedūrą (/who…). Esmė tokia, kad jei esate viename kanale su ieškomu žmogumi, net jei jis ir ‘nematomas’, Jūs vis tiek jį matote. Tai galbūt kiek daugiau reikalaujantis paieškos variantas, bet sėkmės tikimybė didesnė.

Sėkmingos medžioklės!

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2395 access attempts in the last 7 days.