Jun 202001
 

Dainius klausė: Mano kompiuteryje yra winMe, ir mano pažįstamas padarė kažką Windos’ams, kad gali įeiti, redagoti, trinti ir t.t. Kaip jis teigė, čia nėra virusas ir jokios pagalbinės programos neinstaliavo – viskas yra pačiuose windowsuose. Nors aš būnu neprišarinęs direktorijų, jis vis tiek įeina, per NetWatcher negaliu jo išjungti, vienintelis dalykas, ką padariau tam užkirsti – nuėmiau File and printing sharing varneles – tada jam nepavyko. Kur aš galėčiau rasti nustatymus ir pakeisti juos, kad būčiau saugus dėl savo duomenų ?

Guru atsako:
Kaip supratau, Jūs turite galvoje, kad iš išorės galima prieiti prie Jūsų diskų. Jei nebūtumėte paminėjęs, kad nesate nieko ‘pašarinęs’, tuomet sakyčiau, kad čia yra vienas iš M$ savybių (features), kai per internetą galima prieiti prie bet kokių ‘pašarintų’ diskų (taip būdavo bent jau Win9x versijose). Ko nors konkrečiau negaliu pasakyti, kai tiksliai nežinau, koks reikalas (Windows ME naudojau lygiai vieną dieną. Po to išmečiau ir susidėjau atgal Win93SE).
Nepaisant to, galėčiau pasiūlyti Jums susiinstaliuoti kokį nors FireWall’ą (FW). Jis ne tik padės apsisaugoti nuo ‘draugų’, landžiojančių po Jūsų diską, bet ir padės išvengti bent jau pačių populiariausių internetinių atakų.
Be FW, galėčiau paminėti:
BlackICE,
Norton Firewall
Personal Guardian
ir mano mėgstamiausia: Signal9 Conseal FW (rekomenduojama tik patyrusiems vartotojams).
FW pagalba Jūs galėsite uždrausti ‘lindimą’ tiek prie viso Jūsų kompiuterio apskritai (visiems ar tik tam tikriems vartotojams), arba tik priėjimą prie tam tikrų resursų (jei mano spėjimas teisingas, tuomet uždraudus priėjimą iš išorės prie 137 ir 138 portų, Jūsų draugui nebepavyktų žvilgtelėti į disko turinį).

Sėkmingos medžioklės !

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.