May 142001
 

Arunas klausė: Ar įmanoma kompiuteryje uždrausti vykdyti paiešką ? Ta prasme, kad nebūtų galima vykdyti Start -> Find ir t.t. ? Jei taip, tai kaip ?

Guru atsako:
Kad nebūtų galima daryti paieškos per START’ą, tereikia… uždrausti START meniu punktą. Tai galima atlikti iš esmės dviem būdais:

  1. Pasinaudoti viena iš keleto darbastalio tvarkymo programų. Tam reikalui WWW.GURU.LT sukūrė paprastą naudoti programėlę TA. Parsisiuntę ir suinstaliavę, paleiskite ją ir pelės pagalba pažymėkite FIND meniu punktą. Perkrovus kompiuterį, šio meniu punkto jau nebeliks. Tą patį rezultatą galima pasiekti ir paieškojus panašaus tipo programėlių http://www.download.com/ svetainėje.
  2. FIND mygtuko išmetimas vykdomas keičiant sistemos registrą. Tai galite atlikti ir patys. Pirmiausiai pasileiskite programą Regedit (Start->Run->regedit). Tuomet atsidarys langas Registry Editor. Šiame lange eikite HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> Current Version -> Policies -> Explorer. Tuomet spauskite dešinį pelės klavišą: New -> DWORD value; sukurkite naują reikšmę NoFind. Tuomet du kartus spragtelkite pele ant šios eilutės ir įveskite reikšmę 1. Turėsite irašą ‘NoFind’=dword:00000001. Perkraukite kompiuterį.
Meniu punkto atstatymas vykdomas panaudojant tą pačią darbastalio tvarkymo programą arba (jei darote patys) ‘NoFind‘ reikšmę pakeisdami į 0. Tai turėtų padėti ir paieška nebus iškviečiama gal ir tuomet, jei paspausite F3.
Kita vertus, Jūs galite padaryti, kad paspaudus mygtuką išmestų pranešimą (pvz. ‘o ko čia dabar ieškai!?;) . Tam reikalui parašykite programėlę, kuri parodo tokį pranešimą (arba panaudokite kokį Notepad’ą). Priskirkite programėlei (arba notepad’ui) shortcut’ą F3. Tiesa, notepad’o atveju paleidžiamojoje eilutėje prirašykite failo pavadinimą (su keliu), kuriame yra atvaizduojamas tekstas.

Sėkmės :)

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.