Apr 182001
 

Darius klausė: Mano kompe Windows ME, viskas veikė tvarkingai, bet nei iš šio, nei iš to pradėjo ‘durniuoti’ *.dll failai, dažnai išmeta pranešimus, kad pakibo programa ant vieno ar kito *.dll failo, perinstaliuoti sistemos neišeina, ir dar dažnai pakimba accsess’as, kai bandau ką nors daryti su VB kodais.

Guru atsako:
Greičiausiai ši problema iškilo tada, kai Jūs bandėte instaliuoti kokią nors programinę įrangą. Instaliuojant programą, daugeliu atvejų į sistemą įrašomi irsisteminiai failai, reikalingi tam, kad pasileistų atitinkama programavimo kalba parašytaprograma. Tie failai ir yra *.dll. Tuomet visos pas Jus instaliuotos programos, parašytos ta programavimo kalba, naudoja tuos pačius *.dll‘us. Perinstaliuojant sistemą ant viršaus (jei išeina), ši problema išliktų, nes programų naudojami dll’ai nebūtų ištrinami.
Taigi, manau, kad pas Jus kažkokiu būdu (neteisingai nutrauktas instaliavimas, neatstatyta disko klaida…) išgadinti/nesuderinami VB dll‘ai. Šį gedimą bandykite pašalinti tokiu būdu:

  1. Užsirašykite, kurie dll’ai ‘sminga’ ir bandykite juos persirašyti iš kurio nors kito kompiuterio, arba…
  2. Bandykite perinstaliuoti tą programinę įrangą, kurią paleidžiant ‘sminga’ dll’ai;
  3. Visai gali būti, jog ne dėl to ‘lūžta’ programos. Dar gali būti virusų kaltė (nors ir nedidelė tikimybė), diskas su klaidomis, instaliuotos nesuderinamos įrenginių tvarkyklės ir t.t., todėl bandykite atlikti visą profilaktiką (patikrinkite nuo virusų, praskenuokite diską), bandykite atjungti įvairius įrenginius (pvz. dažnas atvejis – tai instaliuotos DOS’inės garso kortų tvarkyklės)…
Dar viena lūžių priežastis gali būti ta, jei Jūs Windows ME įdiegėte ant ‘nešvarios’ sistemos, t.y. prieš tai buvo Windows 98 ir iš Win98 įdieginėjama WinME. WinME dažnai nesugeba išvalyti senų Windows98 dll ir dar kitokių sisteminių bylų ir naudoja jas kaip savas. Pradžioje viskas būna tvarkoje, o paskui sistema pradeda ‘kibti’ ir mėtyti visokias klaidas. Šią problemą galite išspręsti tik suformatavę HDD ir ant ‘švaraus’ disko (t.y. be sistemos) vėl įdiegę WinME.
Gali būti, kad Access Win98 nėra pritaikytas WinME. WinME nelabai mėgsta darbą su programavimo sistemomis (WinME skirta pramogoms, žaidimams (DirectX jau įdiegtas), multimedijai ir internetui). Problemos sprendimas – tai Access upgrade į WinME palaikymą arba atsisakymas pačios WinME.

P.S. Sistemą reikėtų pasirinkti priklausomai nuo to, ką Jūs dažniausiai veikiate kompiuteriu.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.