Mar 282001
 

Eugenijus klausė: Įjungus kompiuterį jis tik pypsi ir ‘nesikuria’. Pypsi įkyriai ir ritmingai: Pyp pyp pyp pyp. Ekranas neįsijungia ir nieko nerodo. (Prieš tai bandžiau pridėti RAM’o. RAM’as SIMM 72 pin. Tik tas 16 MB, kur buvo kompiuteryje, žemesnis už tuos, kuriuos įdėjau. Tie patys 32 RAM’ai kitame kompiuteryje dera ir veikia kuo puikiausiai.) Kur ieškoti priežasties ?

Guru atsako:
Pypsėjimas – kompiuterio kalba. Jums visų pirma reikėtų nueiti į BIOS’o gamintojo svetainę (web saitą) ir išsiaiškinti, ką tie pypsėjimai reiškia (kodas kuriamas ilgais trumpais pyp ir pauzėmis tarp jų).
Iš Jūsų aprašymo supratau, kad tikriausiai kalta atmintis (jei ji puikiai veikia kitame kompiuteryje, tai dar negarantuoja, kad veiks Jūsiškiame. Atmintis yra gana įnoringa…).
Taigi šią problemą siūlyčiau spręsti elementariu ‘konstruktoriaus’ principu:

  1. Išimkite atmintį (naują), jei kompiuteris veiks – reiškia, kalta atmintis. Tokiu atveju paprasčiausiai jos nepriima Jūsų kompiuteris, arba ji yra nesuderinama.
  2. Jei net išėmus naują atmintį neveikia… Tada reikėtų išimti ir vėl įdėti senąją. Jei ir tai nepadės – teks aiškintis, ką reiškia tie pypsėjimai (atmintį senuose kompiuteriuose reikia dėti poromis ar net po 4 atminties bankus, reikia užpildyti didėjančia tvarka (nuo 0 iki..n) ir t.t. :)
Sėkmės sprendžiant Jūsų problemą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.