Mar 272001
 

M.D klausė: Iš LTP porto išeina labai maža srovė. Kaip ją padidinti (prijungti kokį energijos šaltinį ar ką) ?

Guru atsako:
Tam reikia nors minimalių elektronikos žinių. LPT jungties apkrova yra ribota, todėl prijungti galima tik didelę įėjimo varžą turinčius prietaisus: specialiai skirtus įrenginius – printerius ir kt., kurie turi loginius įėjimus. Jokiu būdu negalima jungti šviesos diodų ar kitokių mažą varžą turinčių prietaisų. Labai efektingai atrodo, kai specialia savo susikurta programa užvaldai LPT porta ir junginėji lemputes, bet tam reikalui šviesos diodai turi būti prijungti per buferius – tai yra, tokius įrenginius, kurie turi didelę įėjimo varžą ir mažą išėjimo varžą. Tokiu būdu neapkraunamas LPT portas, ir tuo pačiu galima jungti mažą varžą turinčius prietaisus.
Pats elementariausias ir šioje vietoje pakankamas buferis gali būti emiterinio kartotuvo principu įjungtas tranzistorius ir varža. Kiekvienam LPT jungties išvadui reikia vieno tranzistoriaus(paties paprasčiausio ir pigaus, kaina ~20-30ct.) ir vienos varžos (kaina 5 ct.).
Konkretų jungimą sunku aprašyti tekstu, reikėtų kreiptis į ką nors, kas nors minimaliai susidūręs su elektronika. Galite rašyti man.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 69 access attempts in the last 7 days.