Mar 132001
 

Edve klausė: Norėjau paklausti, kur galima rasti Lietuvos proxy sąrašą. Gal yra kokios specialios programos, skirtos proxiams ‘gaudyti’ ? Esmė ta, kad man reikia IRC užsideti proxy socks, nes siunčiant per dcc iš užsienio serverio, greitis pastoviai mažėja ir greitai visai sminga. Ką daryti, kad taip neatsitiktų ? (Internetą naudoju iš KTU).

Guru atsako:
Jūsų problema yra gana klasikinė. Tikriausiai gyvenate ‘barake’ ir norite iš užsienio serverių siųstis filmus ar programas, o kandagi KTU tinklas yra prijungtas prie Litneto ir didžiąją paros dalį yra LABAI apkrautas (ypač jo išėjimas į užsienį), tai Jums tai tikrai nepavyks (ar bandėte tai daryti naktį ? T.y. apie 2-3 ryto ?).
Proxy serveris galėtų būti išeitis tik vienu atveju – jei jis stovėtų tinkle, su kuriuo Jūs turite gerą ryšį (pageidautina Litnete, arba bent jau tarp Lietuvos IPT), ir kuris savo ruožtu turėtų gerą išėjimą į pasaulį. Deja, tokios situacijos praktiškai nebuna, nes niekas nenori, kad jų resursus naudotų kažkas kitas. Tiesa, laikas nuo laiko pasirodo ir lietuviškų proxy, tinkančių IRC, bet tai dažniausiai nevykusio sistemos administratoriaus klaida arba kažkas tyčia padaro skyles sistemoje. Tokia informacija nėra niekur oficialiai skelbiama, ir jie pakankamai geit išnyksta.
Taigi, Jūsų problemos tikriausiai nepavyks išspręsti, kol naudosite šį ISP.

Geros dienos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 553 access attempts in the last 7 days.