Sep 062004
 

Egidijus klausė: situacija yra tokia. Prieš keletą dienų pirkau iš firmos naują PC su garantija. Kompą sukomplektavo pagal mano pasirinktas dalis. Jis veikia normaliai, tik labai triukšmingai. Tai erzina ir nemalonu. Pasileidus tylią muziką spėkit,ką girdėsit. Ar galiu reikalauti,kad firma ištaisytų šitokį defektą?

Guru atsako:

Labiausiai tikėtina, kad tai nėra defektas. Paprasčiausiai Jūs pasirinkote netinkamus komponentus tyliam darbui.
Yra trys pagrindinės vietos, kuriose kompiuteris triukšmauja. Labiausiai tikėtina – procesoriaus ventiliatorius. Jei patys jį rinkotės ir išsirinkote galingą bei nelabai brangų ventiliatorių – kompiuterį surinkusi firma tikrai yra niekuo dėta (ypač triukšmu pasižymi Titan ventiliatoriai).
Kita detalė, kuri gali kelti triukšmą – kietas diskas. Čia taip pat, manyčiau, buvo Jūsų pasirinkimas.
Trečia triukšmaujanti detalė – korpuso maitinimo bloko ventiliatorius. Jei pasirinkote patį pigiausią korpusą – jo maitinimo blokas irgi bus prastas. Plius skardos labai plonos, ne visada gerai sujungtos, dėl to papildomai barška nuo ventiliatorių ar disko darbo (dabartinių „pagal užsakymą“ rinktų kompiuterių pagrindinė problema yra tokia, kad užsakovas nelabai suprasdamas išsirenka maksimaliai galingus komponentus, bet užmiršta pagalvoti apie jų suderinamumą, keliamą triukšmą ar normalų aušinimą).
Jūsų atveju galima patarti išsiaiškinti pagrindinę triukšmo priežastį ir bandyti ją pašalinti. Procesoriaus aušintuvą gali tekti keisti į tylų (pvz. Spire whisper rock). Geriausias kietojo disko skleidžiamo garso slopinimo būdas būtų jį pakabinti ant gumyčių. Yra keli variantai, kaip slopinti korpuso vidaus ūžesį, bet tai jau labiau nuo korpuso priklauso. Dar vienas būdas, kaip patylinti kompiuterį – uždaryti jį į dėžę. Tiesa, tos dėžės galas vis tiek turi būti atviras vėdinimuisi.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.