Mar 082010
 

Sandra klausė: Prieš maždaug 7 metus netekau tėvų, liko broliukas – jam 12m., kad nesiblaškytų po pasaulį, pasiėmiau jį į globą,susidūriau su biurokratizmu – susitvarkiau, bet nustebino vienas dokumentas, kuriame nurodoma, kelintas amžiną atilsį motions gimdymas – o jis gi trečias, nors esam tik mes abu! Aš laikoma vyriausia, broliukas jaunesnis, bet jei tas trečias būtų, tuomet būtų vyriausias. Dar pagalvojau, gal tai koks nors persileidimas ar abortas?.. Bet dokumente aiškiai nurodyta, jog gimdymas. Man labia neramu, norėčiau sužinoti ir rasti tą vyriausiąjį – gal jam sunku ir mūsų reikia… O gal aš neteisingai traktuoju patį dokumentą? Mano klausimai būtų tokie: ar tame dokumente įtraukiami ir persileidimai ar abortai? Jei ir yra tas „pirmukas“ – kur kreiptis, kaip sužinoti? Ar apskritai yra galimybė pačiai išsiaiškinti

Teisės Guru atsako:

Jei galite – patikslinkite, kokiame dokumente tai yra užfiksuota.
Remiantis vien tik spėliojimais – gimdymai galėjo būti ir trys, tačiau išgyvenę vaikai – tik du, taip pat galima ir klaida minimame dokumente.
Nors tiksliai ir nežinau, bet manau, kad galima kreiptis į Civilinės būklės aktus fiksuojančią įstaigą („zaksą“) ir paprašyti duomenų – sužinoti vardą, pavardę, gimimo datą, o tada – jeigu mirtis neužregistruota – ieškoti toliau.
Gimdymas yra gimdymas, abortai ir persileidimai nėra gimdymai – skaičiuojami tik kaip nėštumas: medicinos kortelėse nurodoma, kelintas nėštumas ir kelintas gimdymas.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5108 access attempts in the last 7 days.