Mar 022010
 

Erika klausė: Mano vyras su tėvais nebegyvena jau 10 metų, bet jo gyvenamoji vieta vis dar ten deklaruota. Bėda ta, kad tėvai niekada nemokėdavo jokių mokesčių, nes buvo bedarbiai, juos išlaikydavo vaikai, už visus patarnavimus užaugo didžiulės skolos, visos paslaugu teikimo įmonės dabar bando išieškoti skolas iš mano vyro ir jo sesers, nors jie ten negyvena daug metų. Butas yra valstybės, tėvas gyvas, mama mirusi prieš 2 metus. Ar išsideklaravus mano vyrui iš tų namų, paslaugų teikimo įmonės vis tiek turės teisę skolas išieškoti iš jo? Mokėti tūkstantinių skolų tikrai nesinori, tuo labiau, kad ten negyvena ir jokiomis paslaugomis nesinaudoja. Kur mums kreiptis, ką daryti?

Teisės Guru atsako:

Pirmiausiai klausimas, ar Jūsų vyras ar Jūsų vyro sesuo po motinos mirties priėmė palikimą?
Jeigu palikimą jie priėmė, t.y. po mamos mirties kreipėsi į notaro biurą, užsivedė bylą ir gavo paveldėjimo teisės liudijimą, tai tokiu atveju jie priėmė ir visas susidariusias motinos skolas. Todėl dabar jiems abiem reikės jas padengti. Deja, tokiu atveju vienintelis kelias – derybos su paslaugų teikėjais.
Jeigu nei vienas nepriėmė palikimo, tokiu atveju jie neturėtų mokėti jokių skolų, nors ir yra deklaravę gyvenamą vietą tame bute.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 215 access attempts in the last 7 days.