Jan 182010
 

raimondas klausė: Kaip ir kokia programa būtų galima mp3 arba audio failus greitinti ne po vieną kaip su coul editorium, o kelis kartu kataloge? Ar tai galima atlikti?

Guru atsako:

Perskaičius klausimą ne visai aišku, kokią programą naudojate audio failų koregavimui. Gal turėta omenyje „Cool Edit“, pastaraisiais metais tapusi „Adobe Audition“.
Viena galimų alternatyvų – naudoti nemokamą Audacity programą. Naudojantis šia programa paprasta automatizuoti kelių failų pakeitimą Jūsų norimu būdu.

Kaip pakeisti greitį naudojantis šia programa?
Sukurkite apdorojimo seką (/Chain/): File -> Edit Chains… Kairėje naujai atsidariusio lango pusėje spauskite „Add“ ir pasirinkite pavadinimą savo sekai, pvz. „Pagreitinimas“. Pasirinkę savo naują seką dešinėje lango pusėje spauskite „Insert“. Pasirodys pakeitimo aprašymo langas. Šiame lange rinkitės „ChangeTempo“ arba „ChangeSpeed“. Tai šiek tiek skirtingos funkcijos, jei neteko susidurti su šiais pavadinimais – pabandykite prieš keisdamassavo failus.
Įveskite norimą greitį laukelyje „Parameters“. Paspauskite „OK“.
Dar sykį ankstesniame lange spauskite „Insert“ ir pasirinkite „ExportMP3“ arba „ExportFlac“ – priklausomai nuo to, ar Jūsų turimi originalūs failai yra jau suspausti (MP3), ar ne, ir ar norite išsaugoti kokybę, jei turite nesuspaustus failus, ar nenorite. FLAC failai saugomi neprarandant duomenų, o MP3 užima mažiau vietos, tačiau kokybės sąskaita.
Pasirinkę eksportuojamo failo tipą spauskite „OK“. Uždarykite sekos sukūrimo langą paspausdami ‘OK’ mygtuką.

Dabar turite seką, kurią galima pritaikyti vieno arba kelių failų apdorojimui.
Spauskite File -> Apply Chain. Pasirodžiusiame lange pasirinkite savo seką, pvz. „Pagreitinimas“. Spauskite „Apply to Files…“. Pasirinkite failus, kuriuos norite apdoroti.
PASTABA: visi apdorojimui skirti failai turi būti viename kataloge. Geriausia prieš apdorojimą persikelti visus planuojamus keisti failus į vieną katalogą, jei to dar nesate padarę. Spauskite „Open“. Programa pradės Jūsų nurodytų failų keitimą. Failai bus eksportuoti į naują katalogą, pavadintą „cleaned“. Katalogas bus sukurtas viduje tos katalogų medžio dalies, kur yra Jūsų pasirinkti apdorojimui failai. Pvz., jei originalūs failai yra kataloge „D:MuzikaGreitinimui“, tai apdoroti failai bus kataloge „D:MuzikaGreitinimuicleaned“.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.