Nov 222009
 

paulius klausė: Šiame filmuke http://www.youtube.com/watch?v=-AGt0TROlnA&feature=related parodo, kaip pasidaryti šviečiantį skystį. Tik iškilo klausimas: kaip šį skystį pasidaryti Lietuvoje? Juk parduotuvėse „Mountain Dew“ limonado nėra, tai ką vietoj jo reikėtų sumaišyti su tomis medžiagomis?

Guru atsako:

Nepriklausomai nuo to, ar naudosite „Mountain Dew“, ar „Diušes“, ar paprastą vandentiekio vandenį, rezultatas bus tas pats – skystis nešvies. Jūsų minimas filmukas – apgaulė. Tą patvirtina ne tik komentarai po juo, bet ir Snopes.com pakartotas eksperimentas su filmuke išvardintomis medžiagomis.
Visgi kodėl skystis filmuotame vaizde šviečia? Galimi keli variantai:

  • „Švytėjimo“ efektas išgautas vaizdo apdorojimo programa;
  • Į skystį įpilta švytinčių medžiagų. Sulaužius švytinčią lazdelę ir jos turinį supylus į butelį, skystis butelyje greičiausiai taip pat ims švytėti. Tik klausimas, kiek lazdelėje esančios medžiagos kenksmingos sveikatai.
Paprastesnis (ir tikrai saugus) būdas gauti „švytintį butelį“ – apšviesti bet kokio toniko butelį ultravioletine šviesa: chininas ne tik suteikia tonikui specifinį kartų skonį, bet ir švyti UV šviesoje.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.