Sep 112009
 

Tadas klausė: Yra darbo kompiuteris, kuriame yra Microsoft Access’as ir serveris, kuriame yra SQL 7 duomenų bazė. Access’o pagalba (sukurtas interfeisas) iš kompiuterio jungiuosi į SQL duomenų bazes ir nematau LT raidžių, o tik visokius klaustukus ir t.t. Jei LT raides parašau vietoj tų klaustukų, tai man kitą kartą atsidarius tą pačią duomenų bazę, teisingai rodo ne visas raides, kurias pakeičiau – rodo tik š ir ž. Kiti kompiuteriai lygiai taip pat. Gal kas žinote, ką ir kaip čia reiktų sutvarkyti?

Guru atsako:

Visų pirma – pažiūrėkite, koks simbolių rinkinys nurodytas duomenų bazėje. Duomenų bazės pakeitimus turėtų atlikti duomenų bazės administratorius. SQL sakinys, kuriuo keičiamas duomenų bazės simbolių rinkinys:
ALTER DATABASE jūsų_duomenų_bazės_pavadinimas COLLATE simbolių_rinkinio_pavadinimas
Lietuviško simbolių rinkinio pavadinimas gali būti SQL_Lithuanian_Cp1257_CS_AS

Antra dalis – Acces nustatymai.
Kompiuteriuose taip pat turėtų būti pasirinkti lietuviški aplinkos nustatymai. Control Panel -> Regional and Language Options -> Advanced -> Language for non-Unicode programs pasirinkti „Lithuanian“. Access savaime viduje naudoja Unicode simbolių lentelę, tačiau į duomenų bazę perduodami duomenys gali būti paverčiami, priklausomai nuo duomenų bazės tipo ir laukelių pasirinkimų.
Taip pat įsitikinkite, kad prie duomenų bazės jungiamasi ne duomenų bazės administratoriaus, o tik skirtos schemos vartotojo vardu. Gali nepavykti pakeisti simbolių rinkinio duomenų rašymo metu prisijungus duomenų bazės administratoriaus vardu (taip saugoma nuo kitų vartotojų duomenų pakeitimo).
Reikėtų daugiau informacijos apie naudojamus prisijungimo metodus. Nors š ir ž raidės turi atitikmenis kai kuriose kitose kalbose, kurios gali būti parenkamos pagal nutylėjimą, kiti lietuviški simboliai yra kiek unikalesni. Taigi, didžiausia tikimybė, kad simbolių rinkiniai, nustatyti Access programoje ir duomenų bazėje, skiriasi.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.