Jul 012009
 

gytis klausė: Kodėl naršant internete kartais iššoka lentelė: „Windows memory too low“, o paspaudus „Alt + Ctrl + Delete“, skiltyje performance rašoma: 1 gb 600 mb. Nesuprantu, kas gali užimti tiek RAM, nes įjungtas tik internetas. Gal yra koks virusas?

Guru atsako:

Problemų gali būti daugiau nei viena: nebūtinai tai gali būti virusas (nors būtų gerai sistemą patikrinti antivirusine programine įranga), tokia problema gali kilti ir atidarius daugiau interneto puslapių, ypač jei juose gausu animacijos ir kitokių efektų (Flash elementai, JavaScript įskiepiai). Kiekvienam puslapiui atidaryti reikia bent trupučio kompiuterio atminties, o dideliems portalams (pavyzdžiui, delfi.lt, vz.lt, kt.) atvaizduoti gali prireikti ir keliolikos megabaitų, jau nekalbant apie internetinių žaidimų puslapius.
Būtų gerai pirmiausiai sistemą patikrinti antivirusine programine įranga, po to atnaujinti naudojamą interneto naršyklę, nes kartais atidarant vieną po kitos kelias svetaines kompiuterio atmintis „užteršiama“, o atnaujinant interneto naršyklę ši problema pataisoma jos autorių.
Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, gal atsidarius kurį vieną konkretų puslapį itin padidėja kompiuterio atminties poreikis. Galite paspausti „Alt + Ctrl + Del“, skiltyje Processes susirasti savo interneto naršyklę (Internet Explorer bus pavadinta „iexplore.exe“, Mozilla Firefox – „firefox.exe“ ir pan.) ir atidarius naują puslapį palyginti stulpelio Mem usage duomenis su buvusiais prieš puslapio atidarymą. Jei pastebėtumėte, kad kuris nors puslapis reikalauja labai daug atminties, galite informuoti ir jo autorių.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 1298 access attempts in the last 7 days.