Mar 172009
 

Tadas klausė: Ar surūkyta cigaretė gali suteikti bent kokį teigiamą poveikį organizmui? Pvz., esu girdėjęs, kad rūkantys žmonės sunkiau suserga gripu, nes cigaretės dūmai sunaikina kažkokias bakterijas plaučiuose. Ar tai tiesa? Ar yra kitokių teigiamų dalykų?

Medicinos Guru atsako:

Pasakysiu atvirai – tik visiškas idiotas gali tikėti tokiais pliurpalais. Cigaretės dervos slopina imunitetą – tiek bendrą, tiek ir vietinį plaučių audinyje, ir polinkis sirgti gripu tik padidėja.
Rūkant ne vienerius metus, išsivysto vadinamasis lėtinis bronchitas, t.y. nuolat rusena uždegimas, nes bronchų glevinė nuolat dirginima kenksmingų medžiagų, esančių dūmuose. Sužalota gleivinė žymiai greičiau pažeidžiama, juoba, gripą sukelia virusai (gleivinių imunitetas yra pagrindinis kovojant su virusais). Dėl bakterijų ar virusų sukeltos antrinės infekcijos lėtinis uždegimas paūmėja, todėl rūkaliai dažniau serga peršalimo ligomis ir kitais kvėpavimo takų susirgimais. Be to, rūkymas žalingai veikia širdies kraujagyslių sistemą, virškinimo sistemą, nervų sistemą ir t.t.
Jeigu kažkur spaudoje pasirodo straipsnis apie „teigiamą rūkymo poveikį“,- tai vertinčiau kaip paslėptą tabako kompanijų norą užtušuoti neigiamus rūkymo aspektus ir tuo padidinti savo klientų skaičių.
Žodžiu, neieškokite teigiamų dalykų, o meskite rūkyti kuo greičiau – sutaupysite tiek finansiniu, tiek ir sveikatos požiūriu.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.