May 302008
 

Gabija klausė: Ką jūs manote apie taip viliojančiai skambančius treniruoklius,kuriuos reklamuoja per TV (top shop)? T.y. sėdi sau ramiausiai, pvz., TV žiūri, ir kartu mankštiniesi, nes elektriniai impulsai augina tau raumenis? ar tai mitas, ar tiesa? Pirkt ar nepirkt?

Medicinos Guru atsako:

Elektriniai impulsai iš tikrųjų padeda raumenims susitraukinėti, bet stebuklas neįvyks, kultūristu sėdėdami prie TV netapsite :)
Pirmiausia, subjektyviai elektrinė stimuliacija nėra maloni (o kai raumuo nuvargsta, dar ir skausminga; normali tradicinė treniruotė kur kas malonesnė). Antra – visi stimuliatoriai veikia ribotame plote – t.y. tik nedidelį raumenų plotą. Kai kada tai reikalinga, pvz. reabilitacijoje esant vienos galūnės funkcijos sutrikimui, kai pacientas negali atlikti aktyvių judesių (t.y., kai judesiui naudoja savo energiją). Tačiau sveikiems žmonėms kažin ar būtina. Trečia, elektros stimuliacija labiausiai veikia storiausias skaidulas, kurios dirba tik didžiausių fizinių krūvių metu, be to, jos sudaro mažą dalį raumens. Tad nei riebalus sudegint, nei masę užaugint netinka.
Tai gali būti pagalbinė priemonė sportuojant – reikėtų pasitarti su treneriu. Ar pirkti – priklauso nuo Jūsų; reklama skamba kur kas labiau viliojančiai, negu tikrovė…
Patarčiau verčiau judėjimui rinktis tokius būdus, kuriems mus motinėlė gamta sutvėrė – tai ėjimas, bėgimas, plaukiojimas, judrieji žaidimai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.