Apr 042008
 

simona klausė: Turiu Nissan Sunny 1991m universalą, elektriniai langai, pati paprasčiausia signalizacija. Važiavau keliu ir važiuojant atsirakino durys ir sumirksėjo akumuliatoriaus lemputė. Sustojus šalikelėje jau neužsivedė. Atrodo, lyg signalizacija blokuotų užvedimą, o vėliau visai nesuko. Buvo pakeistas akumuliatorius, bet mašina vis tiek neužsivedė, tempiant buvo bandoma užvesti, bet suveikdavo signalizacija. Atitempus buvo vėl įdėtas prieš tai buvęs akumuliatorius, o signalizacijos mėlyna lemputė dažnai mirksėjo. Po kelių dienų pradėjo veikti signalizacija, pulteliu atrakinus-užrakinus mašiną ji mirė. Lemputė nebedegė. Su raktu neatsirakina, o į vairuotojo pusės durelių spynelę raktas tik iki pusės lenda. Kelis kartus buvo purkšta WD. Norėčiau paklausti, kaip dabar atrakinti mašiną? Ir kas jai galėjo nutikti?

Guru atsako:

Yra ir man panašiai buvę: mašina užsirakino su centriniu, po to išsikrovė akumuliatorius (visiškai, nes buvo užsikirtęs galinio stiklo valytuvas) ir rakteliu niekaip negalėjau atrakinti. Automobilis buvo Renault Espace 1992 metų. Išlupau gumą palei vairuotojo langą, atsirado šioks toks tarpelis, susiradau kietesnės vielos ir pradėjau „žvejybą“. Kadangi niekad anksčiau nebuvau to daręs, šiek tiek užtrukau, kol patekau į vidų. Kolegai buvo panaši bėda (irgi Espace), bet jam srovė iš akumuliatoriaus dingo netikėtai, irgi nei pro kur negalėjo patekt vidun, pasirodo, buvo blogas kontaktas prie akumuliatoriaus, padėjo elementarus spyris į ratą (kad ir kaip juokingai tai skambėtų).
Tolesni veiksmai siekiant užvesti automobilį: reikėtų surasti, kurioje vietoje signalizacija įsiterpia į variklio elektros grandinę, ir tą vietą apeiti (padaryti, kad signalizacija nebeblokuotų variklio), tuomet prijungus „gyvą“ akumuliatorių, automobilis turėtų užsivesti, o pačią signalizaciją reiktų parodyti meistrams (kurie užsiima signalizacijų montavimu), galbūt yra kokia galimybė perprogramuot ar perskaityt klaidos kodą, bet čia jau priklaus nuo pačios signalizacijos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3793 access attempts in the last 7 days.