Mar 282008
 

Rasa klausė: Norėčiau sužinoti, kaip galima nustatyti ar turiu vėžinių ląstelių organizme, jei gerai jaučiuosi ir nieko neįtariu apie šią ligą?

Medicinos Guru atsako:

Į šį klausimą vieno atsakymo nėra.Visų pirma, vėžinių ląstelių turime mes visi, tiksliau, jų nuolat atsiranda, vykstant ląstelių dalijimosi procesams. Tačiau, jeigu imuninė sistema nesutrikusi, dažniausiai tokios „pakitusios“ ląstelės yra greitai atpažįstamos ir sunaikinamos dar nespėjusios pasidauginti.
Deja, kol kas nėra plačiai praktikoje prieinamų tyrimo metodų, kurie padėtų nustatyti tik vienos ar kelių vėžinių ląstelių buvimą. Moksliniais tikslais, tiesa, bandymai atliekami. Bet dažniausiai pasiseka nustatyti tik kai jau yra susiformavęs bent 5 mm skersmens neįprastas darinys organe, kurį galima pamatyti kompiuterinės tomografijos ar kt. metodais, ar, pvz. kraujo navikinių ligų atveju, yra ryškūs kraujo vaizdo pakitimai. Dar yra tokie „vėžio žymenys“ – tai cheminės medžiagos, kurios nustatomos kraujyje (ar kt. organizmo skysčiuose), ir jų koncentracijos padidėjimas susijęs su tam tikrų rūšių vėžinių susirgimų buvimu organizme; bet kad tą koncentracijos pakitimą galima būtų užfiksuoti, vėžinių ląstelių turėtų būti jau nemažas kiekis organizme.
Jei gerai jaučiatės ir nieko neįtariate – didelė tikimybė, kad nieko ir nėra. Specialūs tyrimai daromi, jeigu yra įtarimas – tai yra, ligos simptomai.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.