Mar 052008
 

Tadas klausė: Per didelį norą gražiai atrodyti pasidariau bėdą. Įkalbintas pabandyti steroidų aš neatsisakiau. Po suvartotų 40 tablečių METANOLON (mathandienone) (gėriau po 20mg kasdien, 1tab. – 5 mg) pradėjo gausiai slinkti plaukai, jau praėjo 2 savaitės, kaip nustojau gerti, o jie tebeslenka. Labai jaučiu, kad jų sumažėjo, kai plaunuosi galvą, jų lieka nemažai delnuose. Prasidėjo didelis stresas man. Esu 21m. vaikinas. Buvau pas odos ligų daktarę, ji man išrašė vaistų PANTOGAR ir šampūną Elpicin. Turiu didelių abejonių, kad tai man gali padėti. Juk plikimas susijęs su endrogenais, kurių buvo steroiduose.. Ką daryti?

Medicinos Guru atsako:

Galiu pridurti, kad tipinių šalutinių efektų sąraše yra ne tik plikimas, bet ir ginekomastija (vyrams formuojasi krūtys), padidėjęs kraujo spaudimas, spuoguotumas ir piktumas.
Šis preparatas susintetintas prieš 48 metus, dabar uždraustas daugelyje valstybių. Ne veltui. Šiuo metu dažniausiai gaminamas 3io pasaulio šalyse (vien tai turėtų priversti saugotis).
Siūlyčiau pasikonsultuoti su BPG dėl kepenų būklės – jei šis preparatas nepažeidė kepenų, palaipsniui hormonų pusiausvyra turėtų atsistatyti. Minėtasis Pantogar tikrai nepakenks, bet šioje situacijoje nelabai ir padės – priežastis valdymo (hormonų) grandinėje.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 5100 access attempts in the last 7 days.