Feb 142008
 

Dalia klausė: Stenosis ACI sin 50-69%, dex 50%. Ar tai yra II – III funkcinės klasės lėtinis kraujotakos nepakankamumas?

Medicinos Guru atsako:

Stenosis ACI – tai vidinės miego arterijos (arteria carotis interna) susiaurėjimas. Tai tik morfologinis požymis, t.y. nustatytas arterijos spindžio susiaurėjimas tyrimo metodais. 50 proc. ir daugiau – tai jau gana reikšmingas susiaurėjimas, jis jau gali būti savijautos pablogėjimo priežastis, dėl to atsiranda skundų (galvos svaigimas ir pan.). Tačiau morofologiniai radiniai ne visada atitinka skundų sunkumą. Gali būti labai susiaurėjęs kraujagyslės spindis, vos ne kritinis, tačiau žmogus skundų jokių neturi. Ir atvirkščiai – aterosklerozės plokštelės labai mažios, beveik nesukelia susiaurėjimo, tačiau žmogų ištinka insultas.
„Lėtinis kraujotakos nepakankamumas“ – tokia diagnozė paprastai rašoma ir jos sunkumas nustatomas atsžvelgiant ir į skundus bei simptomus, ir į tyrimų duomenis. Todėl Jūsų atveju „lygybės ženklo“ nedėčiau. Jūsų gydytojas (šeimos, neurologas ar kraujagyslių chirurgas) turėtų susieti Jūsų būklę su tyrimų rezultatais ir tik tada parašyti galutinę išvadą.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 3451 access attempts in the last 7 days.