Nov 232007
 

Rita klausė: Norėjau sužinoti, koks tai gedimas: ilgiau nedirbant su kompiuteriu, monitoriaus šone atsiranda juodas apie 5 cm ruožas. Jis paslenka ekrano vaizdą į dešinę. Pajudinus pelę, niekas nepasikeičia, tik perkrovus kompiuterį viskas susitvarko. Taip kartojasi dažnai, ypač kai kompiuteriu nedirbama ilgiau, įjungtas pabūna ramybės būklėje apie 0,5 val. Taip būna nuo pat kompiuterio ir monitoriaus pirkimo.

Guru atsako:

Kompiuteriu ilgiau nesinaudojant jis pereina į rimties būseną – įšaldo visą vartotojo informaciją, tačiau ne darbinius duomenis, susijusius su naudojama įranga. Kai Jūs pajudinate pelę – jis „atsibunda“ ir netikrindamas prijungia išorinius įrenginius darbui.
Perkrovus kompiuterį visi prijungti įrenginiai patikrinami nuosekliai ir operacinė sistema gauna informaciją apie juos, pagal kurią parenka tinkamiausius nustatymus – todėl tuomet Jums nekyla jokių problemų su ekranu. Deja, po minėto „atsibudimo“ įrenginių kompiuteris netikrina, jis jau veikia ir niekas neturėtų būti keičiama, nebent įrenginiai, kuriuos galima prijungti ir naudoti (angliškai naudojama santrumpa Plug&Play); su kokiu nors atminties kaupikliu, kuriame nešiojatės kelis dokumentus, lyg ir nieko – prijungiate ir naudojatės, tačiau kuomet operacinė sistema (čia kalbama apie Windows) pabando taip pasielgti su ekranu – sulaukiame netikėtumų, su kuriuo susidūrėte ir Jūs. Deja, neteko girdėti būdo, kaip tai išspręsti; galite tiesiog neleisti kompiuteriui užmigti arba dažniau jį perkrauti (tai irgi gali pasirodyti esą sveika).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.