Aug 102007
 

G S klausė: Kai bandau atidaryti buhalterinės apskaitos programą Konto, išmeta langelį CANNOT LOCATE THE MICROSOFT VISUAL FOXPRO SUPPORT LIBRARY. Ar galiu šią problemą susitvarkyti savo jėgomis, ar jau reikia kreiptis į firmą?

Guru atsako:

Tai pranešimas apie licencijuojamos programinės įrangos trūkumą.
Įmonė, kuri kūrė Jūsų minėtą programinę įrangą, veikiausiai pasirinko Microsoft produktą, kurį 1984 metais pristatė Fox Software įmonė. Visual FoxPro – tai palyginti paprasta duomenų valdymo sistema, tuo pačiu suteikianti galimybę programuotojų sukurtą duomenų bazę „pridengti“ vartotojo sąsaja.
FoxPro bibliotekos yra nemokamos (t.y. šiuo atveju reikalingi „Visual FoxPro Runtime files“). Gaila, jog klaidoje nerodo, kokia tiksliai FoxPro versija naudojama – populiariausiu FoxPro versijų bibliotekas galima surasti čia: http://ftp.prolib.de/Public/ – kurios tiksliai reikia, pamatysite sužinoję, kuri versija naudojama (beje, galima suinstaliuoti visas – jos tarpusavyje nesipeša).
Beje, gal neverta iš karto siųstis, pradžioje reiktų peržiūrėti CD, kuriame buvo ši programa – ar tikrai tų bibliotekų nebuvo. O gal instaliuojant buvo kokia nors varnelė su užrašu „Instaliuoti FoxPro Runtime bibliotekas“ ar kaip nors panašiai (Visual FoxPro dažnai trumpinamas į VFP). O gal kur nors buvo paminėtas adresas, iš kur trūkstamas bibliotekas reiktų atsisiųsti.
Turbūt optimalu kreiptis į produktą pardavusią įmonę, kad pasirūpintų, jog jis veiktų teisingai – duotų Jums legalias programinės įrangos dalis, kurių trūksta, kad veiktų jų sukurta programa.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 2397 access attempts in the last 7 days.