Jul 042007
 

Tadas klausė: Pasidariau į kompiuterį visų duomenų backup`ą iš telefono Nokia E50. Telefoną pamečiau. Teko sugrįžti prie anksčiau naudotos Nokia 6230i, bet į ją duomenų iš kompo neduoda įkelti, o Bitės vadybininkai sako, kad E50 yra kažkokie naujos kartos standartai, todėl backup’as netinka senesniems telefono modeliams. Galbūt yra kokia programa, kurios pagalba galėčiau perkoduoti backup failą?

Guru atsako:

Visų pirma – taip, tai, ką pasakė UAB „Bitė“ atstovas, yra tiesa.
Nokia E50 yra Symbian operacinės sistemos pagrindu veikiantis telefonas. Vienas malonesnių privalumų – didelė adresų knygos talpa (priklauso nuo įdiegtos, prijungtos atminties talpos) ir galimybė naudoti įvairius įrašus adresų knygoje.
Kuriant atsarginę duomenų kopiją, su tokiu telefonu pateikiama programinė įranga sukuria du failus:

  • laukų žemėlapį (Contacts.xml);
  • duomenų failą (Contacts.dat).
Duomenų faile saugomas vCard 2.1 formato vizitinės kortelės duomenys. Viena kortelė, atrodo panašiai į pateikiamą toliau:
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
REV:20061225T094640Z
N;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE;CHARSET=UTF-8:Te=C5=A1i=C5=ABlien=C4=97;Nijol=C4=97;;;
TEL;CELL;PREF:+37060011122
END:VCARD

Jei vardą sudaro tik lotyniški simboliai, laukelis (eilutė, kuri prasideda simboliu N), atrodys kur kas kas paprasčiau.
Laukelių gali būti ir daugiau (pvz., jei priskirtas ne vienas telefonas, įvestas adresas ar gimimo data).
Minėtus failus galite rasti Nokia atsarginių kopijų kataloge ar kitame kataloge, į kurį išsaugojote norimus duomenis. Jei nekeitėte nustatymų, tai bus:
C:Documents and SettingsVARTOTOJO_VARDASApplication DataPC Suite301793021546523 (skaičius pabaigoje tiesiogiai siejamas su Jūsų telefonu, todėl bus kitoks).
Deja, problema kyla, kuomet reikia atkurti duomenis: nors yra šios versijos vCard (el. vizitinė kortelė) aprašas (jį galite rasti čia: http://www.imc.org/pdi/vcard-21.txt), tačiau neteko matyti sukurtos programinės įrangos, kuri šiuos eksportuotus duomenis paverstų kokiu nors kitu formatu. http://www.imc.org/pdi/vcard-21.txt Ilgesnį laiką kompiuteriu ir el. paštu besinaudojantiems vartotojams veikiausiai pažįstama Windows Address Book (Windows adresų knyga) sugeba išsaugoti duomenis vCard formatu, tačiau ji nesugeba priimti NOKIA parengtos duomenų serijos.
Taigi, jei nekyla rankos parengti konvertavimo programinę įrangą, šia informacija galima pasinaudoti nebent išrenkant kelis įrašus iš seniau sukurtos atsarginės kopijos.

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 4949 access attempts in the last 7 days.