May 282007
 

Igoris klausė: Man būna, kad kompiuteris išmeta mėlyną ekraną, kur rašo: „A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. KERNL_DATA_INPAGE_ERROR. Toliau prašo perkrauti kompiuterį arba patikrinti, ar nauja įranga teisingai instaliuota. Windows ką tik perinstaliuoti (kuriuos jau keleri metai naudoju), driveriai orginalūs, kol kas prie jokių įrenginių nejungiau. Ką daryt?

Guru atsako:

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR – tai klaida, kurią gali sukelti viena iš tokių priežasčių:

  • disko vietos, kurioje yra nuskaitomas failas (paging file, tam tikras spartinančiosios atmintinės duomenų saugojimo kietąjame diske mechanizmas), pažeidimas;
  • viruso poveikis;
  • kietojo disko valdiklio klaidos;
  • RAM (operatyviosios atminties) techninės klaidos.
Jei operacinė sistema įdiegta naujai – viruso poveikio nagrinėti veikiausiai neverta.
Kitais atvejais geriausia patikrinimus padėti nuo jungčių patikrinimo. Jei pats rinkote savo kompiuterį, reikėtų peržiūrėti, ar visos jungtys yra gerai prijungtos (kietojo disko duomenų ir maitinimo kabeliai, t.p. galima išimti ir iš naujo įstatyti RAM modulius). Tuo pačiu geriausia patikrinti visą prijungtą įrangą – kontakto nebuvimas vienoje sistemos dalyje gali atsiliepti visos sistemos stabilumui.
Jei tai nepadeda – pereikite prie kietojo disko tikrinimo. Geriausia susirasti Jūsų kietojo disko gamintojo pateikiamą programinę įrangą, kuri įvertins disko valdiklį ir paviršių, ieškodama galimų pažeidimų. Atkreipkite dėmesį į tokios programos dokumentaciją – veikiausiai ji bus paleidžiama išjungus operacinę sistemą ir jos veikimas gali trukti gana ilgai, ypač jei naudojamas didelės talpos diskinis kaupiklis.
Jei tai nepadeda, galima peržiūrėti sisteminius įrašus (Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer –> System Log). Galite atrasti klaidų, prasidedančių prieš minėtą klaidą, seką, kuri padėtų diagnozuoti tokio gedimo priežastį.
Jei minėtos priemonės nepadeda – geriau kreiptis pagalbos į profesionalus. Tik norėdami sutaupyti jų laiko ir savo išlaidų – pasižiūrėkite, koks tiksliai klaidos kodas rodomas su šios klaidos pranešimu. Klaidos kodas būna panašus į šį: ’0xC000009C’ (šis ir dar vienas panašus kodas praneša apie disko nuskaitymo klaidą, kuri tiesiogiai siejasi su disko fiziniu pažeidimu).

Susiję straipsniai:

  • Susijusių straipsnių nėra
 Posted by at 12:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.

Bad Behavior has blocked 71 access attempts in the last 7 days.